Cupa Europeană a Națiunilor ia drumul Georgiei


Naționala de rugby a României a remizat astăzi, scor 9-9, în compania Georgiei, în ultima etapă a Cupei Europene a Națiunilor. Cu cei patru convocați de la campioana RCM Timișoara în teren, „stejarii” n-au putut trece de gruzini, care își adjudecă astfel trofeul „Antim Ivireanul” grație esaverajului mai bun.

România termină neînvinsă ediția 2013 a CEN, însă trofeul „Antim Ivireanul” merge la Tbilisi. În „finala” competiției cu Georgia, desfășurată astăzi, pe stadionul „Arcul de Triumf” din București, tricolorii nu au găsit drumul spre terenul de țintă al adversarilor, terminând meciul la egalitate, 9-9.

Cu timișorenii Daniel Carpo și Cătălin Fercu pe teren încă din primul minut, „stejarii” nu au putut să-i depășească pe masivii rugbyști georgieni. Echilibrul perfect dintre cele două echipe s-a resimțit și la pauză, când s-a înregistrat 6-6, punctele României venind în urma a două lovituri de pedeapsă transformate de Vlaicu.

Nici în partea secundă, cele două echipe n-au găsit drumul către eseu. Georgia a preluat conducerea în urma unei lovituri de pedeapsă, însă Vlaicu a egalat la 9 tot în urma unei penalități. Finalul de joc s-a disputat pe muchie de cuțit și i-a găsit pe toți cei patru rugbyști ai Timișoarei convocați pentru acest meci pe teren în același timp, Eugen Căpățână și Horațiu Pungea fiind introduși după pauză. Cu exact 10 minute înainte de final, Georgia a rămas în 14 oameni, în urma unui cartonaș galben, însă peste doar câteva minute și Vlaicu a fost trimis temporar pe bancă, partida terminându-se cu un raport de forțe egal pe gazon.

La ultima fază a jocului, Cătălin Fercu și-a asumat responsabilitatea transformării unei lovituri de pedeapsă dintr-o poziție imposibilă, din propria jumătate, în apropierea tușei. Balonul trimis de fundașul Timișoarei nu a ajuns însă până la buturi, astfel că jocul s-a încheiat la egalitate, scor 9-9.

Georgia câștigă astfel ediția 2013 a Cupei Europene a Națiunilor. Deși au încheiat la egalitate de puncte cu România în clasamentul general, esaverajul superior al gruzinilor (135-61, față de 114-65 cât au reușit „stejarii”) a făcut diferența.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply