CSU Poli se întoarce cu un punct de la Reșița: 24-24


CSU Poli a spart ghinionul în fața rivalilor din Reșița. Sezonul 2012/2013 e primul, după multă vreme, în care alb-violeții nu pierd în fața cărășenilor nici pe teren propriu și nici pe Bârzava. Elevii lui Gligore Czari au reușit să salveze astăzi un punct pe terenul celor de la CS Caraș-Severin, la capătul unui meci dramatic, încheiat de vizitatori cu doi oameni mai puțin.

Deși la un moment dat avea meciul în mână, CSU Poli se poate declara mulțumită și cu un punct obținut la Reșița, într-o sală în care s-a obișnuit cu înfrângerile în ultimii ani. După o primă repriză dominată de gazde, alb-violeții au arătat o cu totul altă față în partea secundă, reușind chiar să preia conducerea în câteva momente, în polivalenta din orașul de pe Bârzava.

Primă repriză slabă pentru CSU Poli. Reșița lui Aihan Omer a închis efectiv drumul spre poarta apărată de Cristi Ionescu, printr-o apărare agresivă și avansată, situată în fața semicercului de 9 metri. În aceste condiții, majoritatea atacurilor poziționale ale timișorenilor se încheiau fără rezultat, singurele variante de a marca venind pe acțiunile individuale ale internaționalilor Cristian Fenici și Andrei Grasu. În plus, CS Caraș-Severin a reușit să-și țină la distanță adversarul și prin intervențiile excelente ale goalkeeperului Ionescu, cel care în prima repriză a blocat mai mult de jumătate dintre mingile care au găsit cadrul porții sale.

La pauză, reșițenii conduceau cu 14-11, iar după cum s-au desfășurat ostilitățile în prima parte, se îndreptau către o victorie sigură. Doar că Gligore Czari i-a pregătit o surpriză mentorului său, Aihan Omer, introducându-l pe faza de apărare pe Ioan Tcaciuc, pivot sosit în tabăra alb-violeților în urmă cu nici o săptămână. Deși e mult în urmă cu pregătirea fizică, suceveanul și-a făcut „temele” cu conștiinciozitate. Rezultatul? Unul preste așteptări, Reșița marcând doar un singur gol în primele 15 minute ale reprizei secunde. Pe acest fond, poliștii au izbutit să se apropie, să egaleze în minutul 46 (16-16) și să preia pentru prima oară conducerea un minut mai târziu (18-17).

În ultimele 10 minute, ambele formații s-au succedat la conducarea jocului, însă CSU Poli era formația cu ascendentul moral. Cu toate acestea, după 18-18, gazdele au primit cadou două goluri, după două erori inexplicabile ale căpitanului Cristian Fenici.

Ultimele 120 de secunde au scris însă povestea partidei. La 23-23, cu Tcaciuc eliminat temporar, Reșița a înscris prin Irimescu, handbalistul gazdelor provocând și o a doua eliminare în tabăra alb-violeților, cea a pivotului Mrakic. Cu doar 4 jucători în atac, CSU Poli a reușit să restabilească egalitatea, prin Grasu, dar apoi, cu 12 secunde înainte de final, cărășenii au beneficiat de o aruncare de la 7 metri, care părea să pună punct confruntării. Cu toate acestea, Milan Djuricin a reușit să pareze aruncarea experimentatului Adi Petrea, salvând astfel un punct mare pentru formația timișoreană.

Evoluția scorului:

Min. 5 2-1, Min. 10 4-2, Min. 15 6-4, Min. 20 8-4, Min. 25 12-7, Min. 30 14-11, Min. 35 14-11, Min. 40 16-13, Min. 45 16-15, Min. 50 19-18, Min. 55 21-22, Min. 60 24-24

Marcatori:

Reșița: Pârâianu – 7, Petrea – 7, Grigoraș – 3, Irimescu – 2, Ciobotariu – 1, Tucanu – 1, Negru – 1, Marta – 1, Vaidasigan – 1
Poli: Grasu – 12, Fenici – 4, S. Ignat – 3, Timofte – 3, Torbica – 1, M. Ignat – 1

About Gabriel Toth

Leave a Reply