CSU Poli rămâne trei luni fără Timofte


Vești proaste din partea staff-ului medical al lui CSU Poli. Gruparea alb-violetă va trebui să se descurce până la sfârșitul lunii februarie fără cea mai în formă extremă, Mihai Timofte, accidentat lunea trecută în meciul de la Odorheiu Secuiesc.

CSU Poli a fost blestemată de accidentări în acest sezon. Cel mai experimentat jucător din lot, Silviu Băiceanu, va fi apt abia la începutul lui 2013, după o jumătate de sezon ratată complet. În plus, golgheterul de anul trecut, Ioan Stan, își găsește cu greu cadența, după o accidentare ce l-a împiedicat să facă pregătirea de vară alături de echipă. După jocul de lunea trecută, de la Odorheiu Secuiesc, alți doi poliști au devenit indisponibili, Dragan Mrakic și Mihai Timofte urmând să lipsească în acest final de an.

„La ora actuală sunt patru jucători foarte importanți pentru noi care sunt accidentați. Orice jucător în plus, orice mână în plus, ne ajută foarte mult. Ne lipsește mult Silviu Băiceanu, care e un jucător cu mare experiență, iar acum i-am pierdut, din păcate, pe Timofte și Mrakic. Sunt convins că în returul campionatului, atunci când vor reveni cu toții, vom arăta cu totul altfel”, a declarat antrenorul lui CSU Poli, Gligore Czari.

Dacă Mrakic va sta maximum patru săptămâni, situația e mult mai gravă în cazul lui Mihai Timofte, extrema stângă a alb-violeților urmând să stea pe tușă aproximativ trei luni. „Din câte mi-a spus domnul doctor, cam la sfârșitul lunii februarie ne vom putea baza pe el. E o accidentare mai gravă din păcate, dar nu atât de gravă pe cât a fost primul diagnostic. Dacă se confirma acel diagnostic, sezonul era încheiat pentru el”, a mai spus Czari.

Momentul e cu atât mai delicat cu cât Timofte e poate singura extremă cu o evoluție constant bună din lotul alb-violet, el fiind, de altfel, al doilea marcator stagional al lui CSU Poli, cu 39 de reușite în acest sezon.

Liga Națională de handbal ia o nouă pauză, de trei săptămâni, una binevenită pentru antrenorul Gligore Czari, care mai poate corecta anumite aspecte din jocul alb-violeților. Din păcate, până la ultimele două jocuri ale anului, cu U Cluj și HCM Constanța, efectivul polist nu se va îmobgăți cu jucătorii accidentați, tehnicianul născut la Oțelul Roșu fiind nevoit să lucreze cu un lot mult restrâns.

About Gabriel Toth

Leave a Reply