CSU Poli punctează la moral: 34-25 cu CSM Ploiești


CSU Poli a reușit finalmente să lege două victorii consecutive, dispunând la pas de penultima clasată, CSM Ploiești, cu 34-25. Alb-violeții au avut partida sub control pe toată durata ei, Gligore Czari permițându-și pe final să-i arunce în luptă și pe cei mai tineri dintre componenții lotului.

CSU Poli a obținut o victorie scontată, în fața uneia dintre codașele Ligii Naționale, CSM Ploiești, Alb-violeții, favoriți și după calculele hârtiei, au reușit să-și facă meciul ușor, după ce în primele 10 minute au mers cap la cap cu prahovenii.

Alb-violeții au încheiat prima repriză cu un ecart de 7 goluri (15-8). Galopul de sănătate a continuat și în partea secundă, în care alb-violeții au ajuns de mai multe ori la un avans de 10 goluri, terminând însă partida la o distanță de „doar” 9 lungimi, 34-25. În ultimul sfert de oră al meciului, tehnicianul alb-violeților, Gligore Czari, și-a aruncat în luptă și tinerii din lot, cu toții reușind să și scuture plasa.

Nu mai puțin de 13 oameni au contribuit la victorie de astăzi a celor de la CSU Poli: Timofte – 6 goluri, Fenici – 5, Grasu – 4, Cotinghiu – 3, Spahic – 3, Torbica – 2, S. Ignat – 2, Mrakic – 2, Lela – 2, Arseni – 2, M. Ignat – 1, R. Czari – 1, Szentpeteri – 1. De partea cealaltă, Chike Onejekwe a fost principalul realizator al prahovenilor, cu 6 reușite.

„Nu ne așteptam să ne fie atât de simplu. Am abordat meciul cu încredere, am simțit că vom câștiga, dar am tratat meciul cu serioszitate și nu s-a pus problema echipei care va lua cele două puncte. Au intrat bine și tinerii și, spre bucuria noastră, au și marcat. E bine, pentru că ei sunt schimbul de mâine”, a declarat la final secundul lui CSU Poli, Dan Dumitru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply