CSU Poli încearcă să răpună o forță a campionatului


CSU Poli va primi vineri după-amiază vizita celor de la HC Odorhei, una dintre formațiile cu pretenții ale Ligii Naționale. După ce s-au înclinat pe teren propriu în fața celor trei ocupante ale podiumului, alb-violeții vor încerca să țină punctele din duelul cu cea de-a patra clasată la Timișoara.

CSU Poli are în față o serie de două meciuri consecutive pe teren propriu. Vineri, în sala „Constantin Jude” va poposi echipa clasată pe locul 4 în ierarhia Ligii Naționale, pentru ca marți să se dispute restanța din runda a XVIII-a, cu Bucovina Suceava.

Tehnicianul alb-violeților, Gligore Czari, consideră că o victorie împotrvia Odorheiului, o formație puternică a campionatului, va aduce mai multă liniște în tabăra alb-violeților, precum și un plus de încredere pentru ultimele jocuri ale acestui sezon.

„Noi ne dorim foarte mult cele două puncte, pentru a avea o oarecare liniște pe acest final de campionat. După pauza aceasta de două săptămâni, jucătorii s-au mai odihnit, am făcut o pregătire bună, cred că vom fi în formă la ora jocului. Cu o victorie, cred că avem mari șanse să urcăm în clasament, să încheiem campionatul chiar pe locul 6”, a declarat Gligore Czari.

Antrenorul lui CSU Poli e convins că elevii săi nu vor avea parte de o misiune ușoară, în fața uneia dintre cele mai puternice linii de 9 metri ale întrecerii. „Odorheiul are în componență mulți jucători experimentați, e o echipă ce de 2-3 ani joacă împreună. S-au întărit în această iarnă, formează o echipă experimentată, care an de an a jucat în cupele europene. Au o linie de 9 metri foarte bună, sunt acoperiți cam pe toate posturile. Ne vom lua măsurile necesare, dar sperăm ca la ora jocului să prindem și o formă sportivă foarte bună”, a mai spus Czari.

Problemele de lot nu ocolesc nici de această dată gruparea timișoreană, niciunul dintre accidentați nefiind încă complet refăcut în acest moment. „Halcă lipsește, din păcate de mai mult timp, Torbica trebuie să stea o lună după meciul de la Bacău, iar Tcaciuc a venit cu câteva kilogramea în plus, iar lipsa pregătirii fizice s-a resimțit la el, a făcut o întindere și apoi o ruptură la coapsă. Eu sunt optimist, sper să îl pot folosi vineri sau dacă nu, în cel mai rău caz, începând de la meciul cu Suceava”, a mai spus Czari.

Partida CSU Poli – HC Odorhei se va desfășura vineri, cu începere de la ora 17, în sala „Constantin Jude”. Meciul condus de brigada buzoiană Vasile Pavel – Marian State va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 3.

About Gabriel Toth

Leave a Reply