CSU Poli, în căutarea victoriei pe terenul lui Dinamo

CSU Poli - CS Caras Severin (19)
CSU Poli încearcă să oprească seria secetoasă din campionat și să simtă din nou gustul victoriei în întâlnirea de luni seară, de pe terenul lui Dinamo. Gligore Czari e încrezător înaintea confruntării ce se va disputa la Buzău, mai ales că, în pauza competițională încheiată în acest weekend, și-au revenit mai vechii accidentați Ioan Tcaciuc și Milan Torbica.

CSU Poli va înfrunta luni seară Dinamo, la Buzău, după o nouă perioadă de trei săptămâni de pauză, cauzată de „dubla” naționalei României cu Belarus, din campania de calificare la Euro 2014. Deși e de părere că aceste pauze lungi și dese nu fac decât să scoată din ritm echipele de club, Gligore Czari e totuși mulțumit că de această dată a reușit să-i recupereze pe Ioan Tcaciuc și Milan Torbica.

„Vom, vedea luni, la ora jocului, cum ne-a prins această pauză competițională. În general, aceste pauze lungi și dese nu sunt de bun augur, dar trebuie să ne adaptăm. Mă bucură totuși faptul că au revenit doi jucători de care aveam nevoie, atât pe faza de apărare, cât și pe cea de atac. E vorba despre Tcaciuc și Torbica, care vor putea reintra. Ne-am pregătit bine, însă din păcate mai sunt unele accidentări, Djuricin s-a accidentat înaintea pauzei, iar în această perioadă s-a accidentat și Cotinghiu. Va fi o pierdere pe partea dreaptă, dar îl avem pe Lela, care cred că-l poate suplini destul de bine”, a declarat Czari.

După un tur de campionat în care a părut condamnată la retrogradare, Dinamo a arătat în partea a doua a întrecerii ca o echipă total schimbată. Gruparea ce evoluează la Buzău a obținut nu mai puțin de patru victorii în acest retur, una chiar surprinzătoare, împotriva Reșiței, 27-26,în etapa a XIV-a. „Vom încerca să jucăm altceva. Din păcate, prestațiile noastre au cam lăsat de dorit și ar fi foarte important să arătăm în meciul cu Dinamo în primul rând ca o echipă. Trebuie să jucăm ca o echipă de handbal, nu ca una de individualități. Dinamo s-a întărit foarte mult în iarnă, și-a adus câțiva jucători cu experiență din liga a doua și a făcut câteva rezultate bune. E o echipă arțăgoasă, mai ales pe teren propriu, se agață de fiecare minge, de multe ori joacă și peste limita regulamentului, dar sunt soluții pentru a le  contracara jocul”, a mai spus Gligore Czari.

Tehnicianul alb-violeților consideră că partida de luni nu are o favorită certă, ambele echipe plecând cu șanse egale. Czari speră însă ca elevii săi să reușească să învingă, pentru a mai spera la atingerea normei de puncte impuse de conducere în pauza de iarnă. „Șansele sunt împărțite. Dinamo, cu o victorie în fața noastră, ar scăpa complet de grijile retrogradării. Noi ne dorim însă foarte mult cele două puncte, pentru că putem urca în clasament. Programul ne ajută și am putea încheia chiar pe locul 6. Obiectivul propus de club a fost să acumulăm 12 puncte în retur, mai sunt 6 puse în joc, din care trebuie să smulgem 5, deci încă se poate”, a conchis Czari.

Partida dintre Dinamo București și CSU Poli Timișoara se va disputa luni, cu începere de la ora 18, în sala „Romei Iamandi”, din Buzău. Meciul va fi arbitrat de Marcel Sas (Oradea) și Marius Pintea (Cluj).

About Gabriel Toth

Leave a Reply