CSU Poli a spart gheața în deplasare


CSU Poli a obținut vineri primul succes pe teren străin din actualul sezon. După două eșecuri, la București și Turda, alb-violeții au plecat învingători de la Plopeni, scor 29-22 (15-11) cu CSM Ploiești.

CSU Poli a evoluat în sfârșit și pe teren străin ca o echipă cu pretenții, reușind să își adjudece fără mari emoții disputa cu CSM Ploiești. Doar primul sfert de oră a stat sub semnul echilibrului, deschiderea de scor venind abia în minutul 5, din aruncarea prahoveanului Roman. Cele două echipe au alternat apoi la conducere, pentru ca la mijlocul primei părți, alb-violeții să se distanțeze pe fondul unui joc exact în apărare și a inspirației portarului Antonaru, care a parat două aruncări de la 7 metri consecutive.

Ecartul de patru goluri al timișorenilor de la pauză avea să se mărească în repriza secundă, alb-violeții ajungând, către final, chiar și la nouă goluri avantaj (26-17, 27-18, 28-19). În ultimele minute, ploieștenii au izbutit să mai reducă din diferență, în fața unei Politehnici ce și-a aruncat în teren și tinerii Vâlceanu, Szentpeteri și Arseni, ultimul reușind chiar să marcheze.

Pe lista marcatorilor, s-a respectat tradiția, Andrei Grasu fiind din nou cel mai prolific jucător al lui CSU Poli, cu 8 reușite. Acesta a fost urmat de Timofte – 7, Fenici – 4, Mrakic – 3, Cotinghiu – 2, Vasile – 1, Lela – 1, M. Ignat – 1, Spahic – 1, Arseni – 1.

Pentru CSU Poli urmează, etapa viitoare, o confruntare extrem de dificilă pe teren propriu, în fața vicecampioanei la zi, Știința Bacău.

About Gabriel Toth

Leave a Reply