CH Politehnica l-a transferat pe golgheterul Serbiei

petkovic_Kup
Formația de handbal CH Politehnica a perfectat un transfer de marcă. Zarko Petkovic, golgheterul de anul trecut al Serbiei, va juca în alb-violet. Acesta e cel de-al șaselea transfer al verii pentru formația antrenată de Constantin Ștefan.

CH Politehnica i-a găsit înlocuitor lui Andrei Grasu. După ce alb-violeții l-au pierdut pe golgheterul sezonului trecut din Liga Națională, în detrimentul echipei din Baia Mare, oficialii echipei au bătut palma cu omologul acestuia din Serbia. Zarko Petkovic are 31 de ani și provine de la gruparea RK Zajecar, împreună cu care s-a clasat pe locul 4 în precedentul campionat și a disputat finala Cupei Serbiei, pierdută cu 24-30 în fața lui Partizan. Handbalistul ce poate evolua atât coordonator de joc, cât și inter stânga, are în spate o bogată carieră internațională, trecând, de-a lungul anilor, pe la Vardar Skopje (Liga Campionilor), RK Lovcen (Cupa Cupelor) și RK Zeljezicar Nis (Cupa EHF, Cupa Cupelor și Cupa Challenge).

Zarko Petkovic e cea de-a șasea noutate a celor de la CH Politehnica din această vară. Alb-violeții i-au mai adus pe portarii Tudor Stănescu (Bucovina Suceava) și Adrian Vasiliu (HCM Constanța, via CSM Călărași), pivotul Andrei Santeiu (Universitatea Cluj), interul dreapta Gabriel Daninfeld (Universitatea Cluj) și interul stânga Irakli Chikovani (HC Odorhei).

În acest moment, în lotul formației timișorene se regăsesc trei jucători străini (Chikovani, Petkovic și Torbica), numărul maxim pe care și-l dorește FRH la echipele de Liga Națională din sezonul viitor. În altă ordine de idei, CH Politehnica a făcut pași importanți pentru schimbarea statutului clubului, decizia Tribunalului Timiș în acest sens devenind oficială la 4 iulie. În această vară, formația de pe Bega s-a transformat într-un ONG, la care au aderat Consiliul Local și Consiliul Județean, pentru a respecta noile rigori ale Ligii Profesioniste de Handbal.

About Gabriel Toth

Leave a Reply