CH Poli, spre a patra victorie consecutivă! Alb-violeții se deplasează pe terenul „lanternei”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Handbaliștii de la CH Poli vor porni încă din această seară spre Galați, acolo unde sâmbătă după-amiază vor da piept cu localnica CSU Danubius, ultima clasată a Ligii Naționale. Chiar dacă victoria pare o certitudine pentru alb-violeți, în condițiile în care nou-promovata de la malul Dunării nu a acumulat niciun punct în acest sezon, staff-ul tehnic avertizează că partida de sâmbătă trebuie tratată cu seriozitate maximă.

CH Poli a început perfect anul 2016, în care a bifat victorii în partidele cu Minaur Baia Mare, CSM Focșani și HC Vaslui. Urmează o deplasare dificilă, la Galați, însă doar din perspectiva timpului petrecut pe drum. Revenită pe prima scenă la 12 ani de la retrogradarea defunctei CSU Ulpimex, urbea de pe Dunăre nu se simte deloc în largul ei în Liga Națională, unde a înregistrat 20 de înfrângeri din tot atâtea posibile.

„Teoretic e cea mai ușoară deplasare, pentru că echipa din Galați nu a acumulat niciun punct, dar rămâne totuși o deplasare. Trebuie să fim concentrați la maximum, nu avem voie să stricăm lucrurile bune pe care le-am realizat până acum cu un joc prost la Galați. Noi tratăm, de altfel, fiecare meci la fel, la victorie, pentru a ne îndeplini mai întâi de toate obiectivul propus, accederea în play-off. Pentru noi va fi o deplasare lungă, plecăm încă din această seară spre Galați. Sperăm să ne întoarcem cu trei puncte, pentru a putea pregăti în liniște meciul cu Dunărea Călărași, care e foarte important. Dacă vom câștiga și acel meci, avem perspective foarte bune pentru a ajunge în play-off”, a afirmat antrenorul secund al lui CH Poli, Atilla Horvath.

Asistentul lui Pero Milosevic spune că, dacă jocul o va permite, li se vor acorda minute și tinerilor din lot. „Dacă va fi cazul, dacă vom avea posibilitatea, cu siguranță vom da șanse și tinerilor din lot. Dar, înainte de toate, noi trebuie să ne asigurăm cele trei puncte. Să sperăm că jocul va fi de așa natură încât în repriza a doua să putem da cât mai multe minute jucătorilor de perspectivă”, a mai spus Horvath. Vă reamintim, în meciul câștigat luni, cu HC Vaslui, tânărului Vlad Inișconi i s-a acordat șansa executării unei aruncări de la 7 metri, de care a profitat.

Rezultatele bune din ultima vreme au creat o atmosferă foarte bună și în vestiar. Extrema dreaptă Marko Lasica e optimist și spune că dacă Poli va câștiga următoarele două jocuri, cu Galați și Călărași, nu-i mai pot scăpa „biletele” pentru play-off.

„Eu nu cred că există meciuri ușoare. Pentru noi, partida de la Galați e una foarte importantă, ne dorim să acumulăm a treia victorie consecutivă. Trei puncte care vor conta în lupta pentru play-off. Atmosfera e foarte bună, sunt oameni de calitate în club, în lot, de aceea am și obținut aceste rezultate. E clar, obiectivul nostru e accederea în play-off. Eu cred că vom fi siguri de calificare dacă vom câștiga următoarele două jocuri, cel de sâmbătă, de la Galați, și apoi acasă, în fața Călărașiului”, a spus Lasica.

Partida dintre CSU Danubius Galați și CH Poli Timișoara, din etapa a 21-a a Ligii Naționale, va avea loc sâmbătă, de la ora 17.

About Gabriel Toth

Leave a Reply