CH Poli iese cu capul sus din cursa pentru titlu, după 28-32 cu Dinamo

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli a pierdut al doilea meci al semifinalei Ligii Naționale de handbal masculin, 28-32 în sala „Constantin Jude”, în fața vechii rivale Dinamo București. Un meci pe care alb-violeții l-au controlat mai bine de 45 de minute, adică atât cât au ținut și „bateriile” lotului subțire din punct de vedere numeric pe care l-a avut la dispoziție Pero Milosevic. Chiar dacă în ultimele zece minute nu s-a mai pus problema învingătoarei, publicul numeros prezent astăzi la sală a urmărit finalul de meci în picioare, iar apoi a rămas minute bune pentru a cânta alături de favoriți.

De 25 de ani n-a mai trăit Timișoara emoțiile unui asemenea joc. În această seară, Poli și-a jucat ultima șansă pentru prezența în finală, un moment la care nimeni nu visa înaintea startului acestui sezon, fie că vorbim despre jucători, antrenori, conducători sau cei mai înfocați susținători.

Poli a deschis scorul în jocul de astăzi, însă experimentata formulă de start a dinamoviștilor a reușit să întoarcă rapid partida în favoarea ei. Bucureștenii au condus, chiar și la diferențe de două goluri, mai bine de un sfert de oră, egalarea venind abia în minutul 18, când Fenici a marcat pentru 7-7. De altfel, căpitanul alb-violeților a reușit un meci de zile mari în această seară, dublat de forma fantastică pe care a confirmat-o din nou Grigoraș, astfel că finalul de repriză a aparținut gazdelor. Poli s-a desprins pe tabelă în ultimele minute ale primului mitan și a intrat la cabine la adăpostul unui avans de două goluri, 14-12.

Începutul părții secunde a însemnat continuarea momentelor bune ale elevilor lui Pero Milosevic, care au menținut distanța de două lungimi și se puteau desprinde chiar la trei goluri, însă lui Grigoraș i s-a refuzat golul de 16-13 pentru o presupusă forțare. Discutabil! Spre mijlocul reprizei, a început „ploaia” de eliminări, cele două echipe regăsindu-se, la un moment dat, în situația de a juca 4 contra 4 pe semicerc. Odată cu scurgerea minutelor, au început să se termine și bateriile alb-violeților. Fenici & co. nu au făcut rabat de la efort, și-au lăsat până și ultima picătură de sudoare pe parchet, însă banca mai lungă a lui Dinamo, o formație dublată mult mai bine pe posturi, și-a spus în cele din urmă cuvântul.

Bucureștenii au egalat la 21 în minutul 45, iar apoi s-au instalat confortabil la cârma jocului, oferindu-și un final lipsit de emoții. Diferența maximă s-a înregistrat în minutul 56, atunci când alb-roșii aveau deja un avans de 6 goluri pe tabelă (31-25). În ultimele minute, Pero Milosevic i-a aruncat și pe tinerii din lot în luptă, oferindu-le minute prețioase într-o semifinală de campionat și într-o atmosferă cu bătrâna Sală Olimpia n-a mai văzut de mult.

S-a încheiat 32-28 în favoarea lui Dinamo, care se califică în finala Ligii Naționale, cu 2-0 la general și așteaptă deznodământul din cealaltă semifinală, cea dintre CSM București și Potaissa Turda, unde va fi nevoie de manșa a treia, cea decisivă. Cu pierzătoarea acestui duel urmează și CH Poli să joace pentru medaliile de bronz, iar în cazul în care adversarul va fi Potaissa Turda, alb-violeții vor avea de partea lor și avantajul terenului propriu, reușind în sezonul regular o clasare mai bună decât echipa pregătită de fosta glorie polistă Horațiu Gal.

Cei mai buni marcatori ai Timișoarei din această seară au fost, așadar, Demis Grigoraș și Cristian Fenici, ambii cu câte 8 goluri. Au mai marcat Santeiu 3, Ștefan 2, Neamțu 2, Lasica 2, Halcă 1 și Cl. Șimicu 1. Pentru Dinamo au punctat Șandru 6, Ragot 6, Vrankovic 4, Savenco 3, Asoltanei 3, Diaw 3, Mousavi 3, Mironescu 3 și Zulfic 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply