CFR Timișoara smulge trei puncte mari Dumbrăviței


CFR Timișoara s-a impus cu 1-0, la Gara Mare, în fața incomodei echipe din Dumbrăvița. Partida a fost pe placul celor aproximativ 150 de spectatori prezenți la stadion, ambele formații întrecându-se în ratări monumentale.

Partidă agreabilă la Gara Mare. Vremea frumoasă a scos din casă aproximativ 150 de iubitori ai fotbalului, care au ales să ia drumul bătrânei arene de la Gara Mare pentru unul dintre cele mai echilibrate dueluri ale rundei a XII-a din Liga a IV-a. Vecine de clasament, CFR Timișoara și CS Dumbrăvița nu s-au menajat deloc, ocaziile curgând de la o poartă la alta.

Alb-verzii din Dumbrăvița au avut inițiativa în debutul meciului, însă apărarea feroviarilor a reușit să iasă cu fața curată. Iorgovan a semnat prima șansă importantă pentru CFR, în minutul 24, însă lovitura sa de cap, din colțul careului mic, a trecut pe lângă poartă. Același Iorgovan a zguduit transversala porții lui Miklos, două minute mai târziu, cu un șut din marginea careului. De partea cealaltă, Bîrsanu a încercat să-l surprindă pe portarul gazdelor cu un șut puternic, la firul ierbii, fără succes însă.

Partea a doua a fost și mai animată, stopperul feroviarilor, Marius Brânzan, fiind aproape de deschiderea scorului în minutul 55, însă șutul său a fost respins cu piciorul, ca la handbal, de experimentatul Arpad Miklos. În minutul 71, nou-intratul Zoli Kovacs le-a dat emoții „leoparzilor”, șarja acestuia fiind finalizată cu un șut ce a trecut milimetric pe lângă poartă. În ultimele 10 minute, CFR și-a intensificat atacurile. După lovitura de cap a lui Oberșterescu, trecută peste poartă în minutul 80, căpitanul Parfenie a izbit pentru a doua oară transversala porții lui Miklos, cu un vole deviat, de la 16 metri. În cele din urmă, feroviarii au reușit golul izbăvitor în minutul 85, prin Iorgovan, care a fructificat centrarea de pe dreapta a lui Crișan. Dumbrăvița putea salva totuși un punct, însă lovitura liberă a lui Bîrsan, din minutul 87, s-a oprit în bară.

CFR Timișoara (antrenor Alin Ionescu): Toma – Neamțu, Brânzan, Oberșterescu, Zele – Crișan, Parfenie (cpt.), Ițu, Bonda – Ungur, Iorgovan. Au mai intrat Lupancu, Dragotescu, Stiopu, Cornu.

CS Dumbrăvița (antrenor Florin Macavei): Miklos (cpt.) – Vlaic, Sîrbu, Cengher, Duma, Dovlete, Bîrsan, Șofronea, Cosma, Giurgiu, Izsak. Au mai intrat Bălan, Terlai, Todor și Kovacs.

„A fost un joc foarte slab. Importante sunt cele trei puncte pe care le-am câștigat. A fost unul dintre cele mai slabe jocuri pe care le-am făcut în acest sezon, dar pot totuși să-l evidențiez pe portarul nostru, Cristi Toma, pe care îl felicit, deoarece a făcut un joc bun. Îi felicit și pe ceilalți băieți, însă mai avem foarte mult de muncă. Sperăm că meciurile grele au trecut și ne vom mai putea îmbunătăți jocul. Ne dorim să ajungem măcar la 4-5 puncte de primul loc până la finalul turului, pentru a reintra în calculele promovării. Chiar dacă nu avem ca obiectiv promovarea, nu ne vom da la o parte dacă vom avea ocazia să tragem pentru primul loc”. (Alin Ionescu, antrenor CFR Timișoara).

Cealaltă formație timișoreană din Liga a IV-a, Auto, a fost întrecută cu 2-1, în deplasare, de Arsenal Flacăra Făget.

About Gabriel Toth

Leave a Reply