Cei mai mici poliști se obișnuiesc cu trofeele

Cea mai tânără grupă de copii a Politehnicii s-a întors cu un trofeu din Austria. Micii fotbaliști pregătiți de Ovidiu Preda au câștigat, săptămâna trecută, Memorialul „Johann Deinhofer”, desfășurat în localitatea austriacă Ferschnitz.

Încă de la cele mai fragede vârste, juniorii Politehnicii prind gustul trofeelor. Grupa de copii născuți în 2005 și 2006, pregătită de Ovidiu Preda, a participat, săptămâna trecută, la un turneu în apropiere de Linz. Gruparea timișoreană a fost singura din afara Austriei care a participat la competiție, aceasta fiind prezentă la insistențele lui Călin Mada, fost jucător la Poli și UMT, actualmente antrenor la echipa din Ferschnitz, localitatea care a găzduit turneul.

Micii alb-violeți n-au avut trac la primele lor încleștări internaționale, reușind să se impună în toate cele cinci jocuri disputate în Austria. Astfel, Poli a trecut în faza grupelor cu 4-2 de Union Allhartsberg, cu 2-1 de Union Neuhofen și cu 5-0 de SCU Ardagger. În semifinale, trupa lui Preda a învins cu 2-1 pe SV Naumark, pentru ca în finală să câștige la limită, scor 1-0, în fața celor de la SC Melk.

La fel ca și la celelalte grupe de juniori ale Politehnicii, nici în cazul micuților din grupa 2005-2006 clubul n-a dat nicio mână de ajutor, cheltuielile de deplasare fiind suportate integral de către părinți. Din acest motiv, o parte a grupei n-a putut fi prezentă la Ferschnitz, din rațiuni financiare.

În echipa care s-a impus în Austria activează fiul fostului polist Alin Paleacu, Patrik, dar și Armin, fiul lui Călin Mada, cel care a intermediat prezența Politehnicii la turneu. Ceilalți componenți ai lotului sunt Adrian Cherciu, Ștefan Grosu, Erik Adam, Cristian Archidian, Andrei Lixandru, Raul Luchian, Dragoș Vălcăneanțu, David Demian.

Foto: sporttim.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply