Cătălin Fercu, aproape de un transfer definitiv la Saracens

BnsxOcLIYAAt8Tc.jpg-large

RCM Timișoara e aproape de a finaliza cel mai spectaculos „export” din istoria clubului. Noul partener al galben-albaștrilor, Saracens, e interesat de fundașul bănățenilor, Cătălin Fercu. În această perioadă, se pun la punct detaliile mutării, rugbystul în vârstă de 27 de ani fiind extrem de aproape de a se alătura vicecampioanei din Heineken Cup și AVIVA Premiership.

Pe 15 mai, Cătălin Fercu a evoluat pentru londonezii de la Saracens într-un test cu Glouchester, reușind atunci să marcheze nu mai puțin de patru eseuri. Prestația rugbystului provenit de la RCM Timișoara i-a impresionat pe englezi, care au început imediat demersurile pentru un transfer definitiv al acestuia la prima echipă a clubului.

„Plecarea lui Fercu nu are legătură cu parteneriatul nostru cu Saracens. Pur și simplu a apărut ca o dorință a celor trei părți. Încă nu s-a finalizat nimic. Fercu a ajuns la maturitate sportivă și e de înțeles că își dorește să profite de o astfel de șansă. Chiar dacă are contract cu clubul nostru până în 2016, e și dorința noastră să arătăm că Timișoara poate lansa jucători spre cel mai înalt nivel”, a declarat vicepreședintele campioanei României, Dușan Filipaș.

Chiar dacă mutarea nu s-a perfectat încă, RCM Timișoara studiază deja piața pentru aducerea unui înlocuitor pe măsura lui Fercu. „Am început deja să căutăm un înlocuitor, dar mai multe vom discuta după vacanță”, spune Dușan Filipaș. Vicepreședintele clubului admite însă că e extrem de greu de realizat un schimb de jucători cu Saracens, cel puțin în acest moment: „E complicat deocamdată să aducem jucători din Anglia, dar e foarte posibil ca pe viitor să putem aduce jucători din rețeaua celor de la Saracens”.

Saracens a fost aproape de o „dublă” istorică în sezonul recent încheiat, însă a pierdut ambele finale disputate: 6-23 cu francezii de la Toulon, în Heineken Cup, și 20-24, după prelungiri, cu Northampton, în AVIVA Premiership.

About Gabriel Toth

Leave a Reply