Capitala badmintonului s-a mutat la Timișoara


Timișara găzduiește, în acest sfârșit de săptămână, o importantă competiție de badminton, la care participă sportivi din mai multe centre ale țării. Întrecerea e organizată de CSM Timișoara, în colaborare cu Federația Română de Badminton, noul președinte al forului venind chiar din capitala Banatului.

Timișoreanca Animona Huțu a fost recent numită în funcția de președinte al federației Române de Badminton, post deținut până acum de un alt reprezentant al Timișoarei, Ștefan Nyari. Noua șefă a badmintonului românesc a ținut din plin ca prima competiție pe care o organizează din noua postură să se desfășoare în orașul ei natal. Cupa Bega are loc la baza „Banu Sport” și, pe lângă jucătorii legitimați la CSM Timișoara, mai participă sportivi din București, Bacău, Botoșani și Craiova.

Maria Olaru, alături de copiii defavorizați

Fosta gimnastă Maria Olaru, a fost prezentă astăzi în sala „Banu Sport”, pentru un eveniment paralel. Campioana olimpică de la Sidney le-a vorbit copiilor defavorizați, de la Fundația „Rudolf Walter”, despre viața unui sportiv de performanță. După ce a jucat și câteva meciuri demonstrative de badminton cu copiii, le-a arătat acestora și un DVD cu performanțele pe care le-a obținut la Jocurile Olimpice din 2000. „Acolo unde pot fi utilă și unde le pot transmite copiilor lucruri interesante, de care poate nu au auzit, răspund cu cea mai mare plăcere. E un lucru pozitiv pentru mine”, a spus Maria Olaru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply