Calendarul alb-violet: 16 noiembrie în istoria lui Poli

1952 Știința Timișoara se impune în deplasare, pe terenul formației Casa Armatei Craiova. A fost 1-0 pentru studenți, prin golul marcat de Davidescu, în minutul 75.

1955_11_16-progresul_b-stiinta_tm2-3e23sp1955 Știința Timișoara se impune în deplasare, scor 3-2, în fața Progresului București, la capătul unui meci electrizant, cu o sumedenie de ocazii de ambele părți. După o primă repriză fără goluri, Ciosescu (min. 57) și Boroș (min. 59) îi duc pe timișoreni în avans de două goluri și cu victoria aproape asigurată. N-au fost însă de acord bucureștenii, care au egalat până în minutul 77, prin golurile lui Ozon și Blujdea. Golul victoriei studenților a fost marcat în minutul 87, de Dinulescu, după ce Gârleanu izbise în prealabil transversala. Știința a evoluat în formula Uțu – Zbârcea, Brânzei, Florescu – Cojereanu, Nicolin – Gârleanu, Mazăre, Ciosescu, Dinulescu, Boroș.

1959 Știința Timișoara obține o victorie la limită, 2-1 pe teren propriu cu Metalul Târgoviște. Manolache (min. 47) și Lereter (min. 65) au marcat pentru bănățeni, însă Cararu le-a oferit un final cu emoții gazdelor, prin golul marcat în minutul 85.

1969 Poli Timișoara – aflată în scurta perioadă în care fusese redenumită Ripensia – a pierdut în mod surprinzător pe terenul ultimei clasate, Chimia Râmnicu Vâlcea. A fost 1-0 pentru formația olteană, singurul gol al meciului fiind semnat de Sârbu, în minutul 89. Pentru timișoreni, au evoluat Popa – Rotaru, Calinin, Erdei, Surdan – Fulop, Petovici – Kun II, Seceleanu, Dobândă, Panici.

1977 Poli înregistrează un succes categoric, 4-0 pe teren propriu, cu Petrolul Ploiești. Dembroschi a deschis scorul în minutul 34, însă alb-violeții s-au dezlănțuit după pauză, prin golurile lui Păltinișanu (min. 47), Roșca (min. 75) și Volaru (min. 87). Studenții au aliniat formula Bathori – Vișan, Păltinișanu, Mehedințu, Barna – Roșca, Dembroschi, Lața – Anghel (Petrescu), Cotec (Volaru), Nucă.

1980 Poli Timișoara învinge la limită, 1-0, pe Corvinul Hunedoara, prin golul lui Anghel, din minutul 68. La două minute de la marcarea golului, bănățenii au profitat și de avantajul omului în plus, Klein fiind eliminat, pentru o intrare dură la Vlătănescu. Alb-violeții au evoluat în alcătuirea Moise – Nadu, Vișan, Păltinișanu (Roșca), Murar (Vlătănescu) – Dembroschi, T. Nicolae, Manea – Anghel, Iancu, Palea.

1985_03_23-poli-brasov2-0e22-bolba1986 Unul dintre cele mai frumoase dispute dintre Poli și UTA. În etapa a 13-a a Diviziei B, în fața a 25.000 de spectatori, alb-violeții s-au impus cu 4-2, după ce la pauză scorul era egal, 2-2. Timișorenii au punctat prin Vușcan (min. 7), Bolba (min. 28 și 55) și Sabou (min. 50), în vreme ce pentru arădeni, Lucaci a reușit o „dublă”, în minutele 11 și 22.

1994 Poli Timișoara se impune la mare luptă, 1-0, pe teren propriu, în fața Tractorului Brașov, în etapa a 14-a a Diviziei B. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de Adrian Săvoiu, în minutul 50. Formația de sub Tâmpa era la vremea respectivă revelația sezonului de ligă secundă, Tractorul ocupând, chiar și după acest eșec, locul 2 în clasament, cu opt lungimi în spatele liderului, Poli.

1996 Poli Timișoara se întoarce cu un punct de sub Pietricica, 0-0 cu Ceahlăul. Alb-violeții au abordat partida de la Piatra Neamț în alcătuirea Urai – R. Ivan, Trandu, Artimon, Stoicov – Velcea (Pelici), Rotariu, Vlaicu, Sasu (Fl. Călin) – Săvoiu (Barna).

About Gabriel Toth

Leave a Reply