BCM Danzio scapă de grijile retrogradării, după 62-54 cu Rapid București

IMG_3094BCM Danzio își păstrează locul în elita baschetului românesc. Timișorencele au obținut astăzi o victorie muncită în fața Rapidului, scor 62-54, în al treilea joc al duelului pentru evitarea locului al 10-lea, teoretic retrogradabil. Fetele pregătite de Bogdan Bulj au avut însă emoții, după ce giuleștencele s-au regăsit în avantaj la pauza mare.

Povestea baschetului feminin timișorean continuă pe prima scenă. BCM Danzio a încheiat astăzi al șaptelea sezon la rând în elită, cu o victorie în meciul decisiv pentru supraviețuire. Întâlnirea cu Rapid, pentru stabilirea locurilor 9-10, părea o misiune la îndemână pentru baschetbalistele lui Bogdan Bulj, de la care era de așteptat să tranșeze disputa în doar două partide. A venit însă șocul din 11 martie, atunci când giuleștencele s-au impus cu 68-64. A urmat însă o victorie importantă, mai ales pentru moralul bănățencelor, săptămâna trecută la București, cu 67-39 și împingerea disputei în meciul decisiv, organizat din nou la Timișoara.

Al treilea episod al duelului pentru supraviețuire s-a consumat astăzi, la sala „Constantin Jude” și nu a fost lipsit de emoții pentru BCM Dazio. Primul sfert s-a disputat sub semnul echilibrului și s-a încheiat la egalitate, 15-15. La pauza mare însă, situația părea să se complice pentru fetele lui Bulj, care erau conduse cu 28-24, după o primă jumătate în care au pătimit mai cu seamă la aruncările libere (doar 4 din 11 transformate).

A doua jumătate a meciului a fost însă la discreția alb-violetelor, care au luat o opțiune serioasă la victorie printr-o prestație consistentă în al treilea sfert, la finele căruia tabela indica 47-37 pentru Danzio. În ultimele zece minute, Rapidul n-a mai reușit decât să micșoreze sensibil handicapul, fără a periclita succesul gazdelor.

S-a încheiat 62-54 și 2-1 la general pentru BCM Danzio, care încheie sezonul pe locul 9. În schimb, Rapidul a încheiat pe poziția a zecea și, în mod normal, ia drumul ligii secunde. În mod normal, deoarece încă e neclară strategia FRB pentru sezonul viitor în ceea ce privește formatul principalei competiții de baschet feminin a țării.

Pentru BCM Danzio, Ivana Grbic a reușit astăzi un double-double, 18 puncte și 13 recuperări. Au mai punctat Alexandra Dumitrache 13, Renata Szmutku 12, Briana Wilson 9, Carlee Lough 5 și Cristina Zidaru 5. Pentru Rapid, principalele marcatoare au fost Florina Diaconu 15 puncte, Natalia Burlakova 12 și Monica Nicolaescu 11.

Foto: sporttim.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply