ASU Politehnica vizează prima victorie din „B”: „Încrederea în forţele proprii e mai mare”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica revine pe „Dan Păltinişanu” la final de săptămână. Alb-violeţii vor întâlni Foresta Suceava duminică, de la ora 12.30, o programare impusă nu foarte inspirat de televiziuni, mai ales că se anunţă şi temperaturi ridicate la această oră. Cu toate acestea, antrenorul Sorin Brîndescu spune că elevii săi trebuie să se adapteze acestor condiţii şi să obţină victoria, într-o partidă ce nu se anunţă deloc uşoară.

Foresta Suceava a rămas fără punct în clasament după primele două etape, fapt ce a dus la demisia antrenorului Adrian Iencsi, la începutul săptămânii. Bucovinenii s-au reorientat rapid şi l-au numit pe Cristian Popovici, un tehnician cu experienţa primei ligi, unde le-a pregătit, de-a lungul anilor, pe FCM Bacău şi FC Botoşani. Antrenorul alb-violeţilor, Sorin Brîndescu, e de părere că această schimbare poate declanşa un şoc pozitiv pentru formaţia echipată în galben şi verde.

„Un meci delicat şi greu. E clar că la nivelul Ligii a II-a nu e uşor niciun meci. Cei de la Foresta au schimbat antrenorul, au numit un tehnician experimentat, care a antrenat mult în primele două divizii şi sigur va schimba faţa echipei. Din punctul meu de vedere, Foresta oricum nu e o echipă rea, chiar nu ştiu de ce au ajuns la această decizie, dar e problema lor. Am văzut meciul lor cu UTA, în care deşi au pierdut, rezultatul păutea fi altul dacă îşi concretizau ocaziile… să nu uităm, Matei a avut o bară, iar în repriza a doua, chiar şi în zece oameni, puteau egala. Au o echipă bună, cu jucători valoroşi, au făcut achiziţii bune pe toate posturile în această vară, deci va fi un meci greu”, a declarat Brîndescu.

Tehnicianul polist spune că starea de spirit din lot e mai bună după puncul obţinut la Râmnicu Vâlcea. „Nu a fost o stare de spirit foarte rea nici după prima etapă… Am analizat greşelile pe care le-am făcut, am încercat să le corectăm. Acum, starea de spirit e într-adevăr mai bună, încrederea în forţele proprii e mai mare, dar acest lucru nu ne asigură victoria în meciul de duminică. Ne-o dorim însă foarte mult şi sperăm să jucăm cât mai bine pentru a obţine cele trei puncte”, a mai spus Brîndescu.

În partida cu Foresta, va lipsi golgheterul din sezonul trecut, Alexandru Bădăuţă, aflat încă în convalescenţă după ce săptămâna trecută i-a recidivat accidentarea de la gleznă. „Birău şi Vucea au revenit la antrenamente, dar rămâne de văzut dacă ne vom putea baza pe el la acest joc. În ceea ce îl priveşte pe Bădăuţă, iniţial ni s-a spus că va sta două săptămâni, dar rămâne de văzut cum îşi va putea duce la capăt perioada de convalescenţă şi recuperarea, pentru că dacă el făcea de la început o recuperare completă, probabil că astăzi ar fi fost apt”, a afirmat Brîndescu.

Antrenorul lui ASU Politehnica spune că echipa sa trebuie să se adapteze programului impus de televiziuni (n.r. – duminică, ora 12.30), deşi admite că meciurile ar trebui fixate ţinând seama, în primul rând, de doleanţele spectatorilor.

„Dacă federaţia şi televiziunile aşa au decis, noi trebuie să ne adaptăm. De aceea, în această săptămână am şi programat antrenamentele la ora jocului. Noi am fost învăţaţi şi pe temperaturi foarte ridicate în această vară. Acesta e sportul, trebuie să te adaptezi oricărei situaţii şi să fii prezent atunci când e nevoie. Din păcate, ar trebui ca jocurile să se desfăşoare atunci când doresc spectatorii, atunci când sunt ei disponibili să vină la stadion. Noi asta ne-am propus, să atragem oamenii la stadion. Iar partenerii noştri de întrecere şi Federaţia ar trebui să se gândească la rândul lor la acest aspect”, a mai spus Brîndescu.

Partida ASU Politehnica – Foresta Suceava, din etapa a 3-a a ligii secunde, va avea loc duminică, de la ora 12.30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Meciul va fi televizat de Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply