ASU Politehnica va disputa meciurile cu Ripensia și AS Murani la Gara Mare

3

Conducerea clubului ASU Politehnica își ia toate măsurile de precauție, după sancțiunea primită săptămâna trecută, la Comisia de Disciplină a FRF. Primele două meciuri de pe teren propriu din noul campionat, cu Ripensia și AS Murani, se vor disputa pe stadionul „CFR”, din spatele Gării Mari, o locație ce poate fi mai bine „securizată” decât arena „Știința”, aflată în vecinătatea unui parc.

Săptămâna trecută, Comisia de Disciplină a FRF a sancționat clubul ASU Politehnica cu disputarea a două jocuri de pe teren propriu cu porțile închise. Totul ca urmare a incidentelor iscate de o parte a fanilor alb-violeți la finalul disputei din Cupa României, cu Mama Mia Becicherecu Mic, din 30 iulie.

Cu alte cuvinte, alb-violeții vor trebui să dispute derby-ul de sâmbătă, cu Ripensia, și partida din etapa a patra, cu AS Murani, programată miercuri, 27 august, fără sprijinul suporterilor.

Pentru a nu risca sancțiuni ulterioare, clubul alb-violet și-a luat măsuri suplimentare. Astfel, cele două jocuri se vor disputa pe stadionul „CFR”, din spatele Gării de Nord, o arenă îngrădită pe toate laturile și care poate fi mult mai ușor securizată. Pe arena „Știința”, acest lucru ar fi fost, practic, imposibil, în condițiile în care pe trei laturi ale terenului se regăsesc spații publice: un parc (cel al „Mecanicii”) și două căi de acces.

Pe stadionul de la Gara Mare își mai dispută meciurile de pe teren propriu alte două echipe: CFR Timișoara și Voința Mașloc. Așadar, sâmbătă, pe acel teren se vor desfășura două meciuri, de la ora 11 Voința Mașloc primind vizita celor de la Arsenal Flacăra Făget, iar de la ora 18 se vor duela ASU Politehnica și Ripensia. Rămâne de văzut cum se va stabili programul etapei a patra, prima intermediară a sezonului, toate meciurile fiind inițial programate pentru miercuri, 27 august, de la ora 18.  În acea rundă, tot pe „CFR”, se va disputa partida dintre Mașloc și Ghiroda.

Să mai precizăm că la partidele ASU Politehnica – Ripensia și ASU Politehnica – AS Murani vor avea acces doar delegațiile celor două echipe, oficialii delegați de AJF (arbitri + observatori) și reprezentanții presei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply