ASU Politehnica se duelează în devans cu Dumbrăvița

1656410_635705796513886_6034973095068156083_n

ASU Politehnica va evolua miercuri, în deplasare, cu CS Dumbrăvița, într-un meci devansat din etapa a XXVIII-a. Partida din apropierea Pădurii Verzi e considerată una dintre deplasările dificile pentru lider, având în vedere că în meciul din tur, Popoviciu & co. au avut serios de pătimit pentru a-și trece în cont cele trei puncte.

ASU Politehnica își va disputa miercuri meciul de la Dumbrăvița, programat inițial pentru sfârșitul de săptămână. Din cauza weekend-ului prelungit de 1 mai, cele două cluburi au căzut de acord să se întâlnească în devans. Alb-violeții vin la trei zile distanță de la succesul cu CS Giroc, prin care și-au păstrat fotoliul de lider. Antrenorul Paul Codrea e însă convins că elevilor săi nu le va fi deloc ușor la Dumbrăvița.

„E un meci decisiv pentru noi, un meci extrem de important. Cunoaștem forța celor de la Dumbrăvița, mai ales pe teren propriu, pot fi un avdersar incomod. Încercăm să ne pregătim cât mai bine și să obținem victoria”, a declarat Paul Codrea.

În tur, cele două echipe au oferit un meci extrem de echilibrat. La 6 octombrie 2013, timișorenii păreau să își facă meciul ușor încă din start, Ilie și Gălan punctând în minutele 17 și 21. Dumbrăvița a redus însă din handicap în minutul 59, prin Zoli Kovacs, iar apoi a reușit să pună presiune pe final pe poarta lui Burtic. S-a încheiat în cele din urmă 2-1, la alb-verzi evoluând atunci cu succes actualul alb-violet, Dinu Rebenciuc.

CS Dumbrăvița e recunoscută pentru jocurile bune etalate mai ales pe teren propriu. În actualul sezon, trei formații au plecat învingătoare de lângă Pădurea Verde: Progresul Racovița – 1-0 în etapa a VI-a, CS Ghiroda – 2-1 în etapa a XII-a și Pobeda Dudeștii Vechi – 4-1 în etapa a XIII-a. De asemenea, Cocoșul Orțișoara a fost singura grupare care a smuls o remiză la Dumbrăvița, 0-0 în etapa a XXII-a.

Înaintea acestei runde, CS Dumbrăvița ocupă locul 5 în ierarhia Ligii a IV-a, cu 49 de puncte acumulate. Formația pregătită de fostul fundaș al lui Poli, Dinamo și Apullum Alba Iulia, Florin Macavei, are al cincilea atac din campionat – 56 de goluri, la egalitate cu Unirea Sânnicolau Mare, și a patra apărare, cu 25 de goluri încasate.

Alb-verzii au o linie ofensivă de temut în Liga a IV-a, tridentul Zoli Kovacs – Paul Leonte – Dorin Ganea marcând împreună 31 de goluri în acest sezon. Celelalte 25 de reușite ale echipei sunt disputate de alți 11 jucători, Dumbrăvița beneficiind în plus și de un autogol.

Partida CS Dumbrăvița – ASU Politehnica va avea loc miercuri, de la ora 18. Acest joc nu e însă singurul devansat din etapa a XXVIII-a a Ligii a IV-a. Astăzi, de la ora 17, se joacă partidele Progresul Gătaia – AS Peciu Nou și Marcel Băban Jimbolia – Timișul Șag, iar miercuri, tot de la 17, va începe disputa dintre FC Chișoda și Pobeda Dudeștii Vechi. Meciurile Real Dragșina – Progresul Racovița, Cocoșul Orțișoara – Unirea Sânnicolau Mare, CFR Timișoara – Arsenal Flacăra Făget și CS Giroc – CS Ghiroda se vor juca sâmbătă, la ora obișnuită, 11.

About Gabriel Toth

Leave a Reply