ASU Politehnica, schimbătoare ca vremea la Dumbrăvița

1379750_533200473431086_1179913703_n

ASU Politehnica a obținut o victorie extrem de prețioasă în această după-amiază, la Dumbrăvița. Trupa lui Paul Codrea s-a impus cu 4-2, după un joc în care și-a trecut suporterii prin toate stările posibile. Alb-violeții își păstrează astfel fotoliul de lider și după etapa a XXVIII-a, indiferent  de rezultatul întâlnirii de sâmbătă, dintre CS Giroc și CS Ghiroda.

După o după-amiază întreagă de ploaie, soarele a ieșit deasupra Dumbrăviței cu o oră înainte de meciul cu ASU Politehnica. Cu toate că norii au mai încercat să-i amențințe pe cei aproape de 1.000 de spectatori strânși în jurul terenului, meciul s-a disputat în cele mai bune condiții. Iar asta și datorită gazonului, unul impecabil, care pur și simplu îmbia cele două echipe la un joc spectaculos.

Așa a și fost! Dumbrăvița nu s-a mulțumit cu statul la cutie, în propria jumătate, în așteptarea unei șanse de contraatac, și a avut câteva acțiuni periculoase în prima jumătate de oră. Jocul oaspeților s-a legat greu, însă Vucea a spart în cele din urmă gheața în minutul 34, după ce a întors în careu doi fundași echipați în alb și verde, învingându-l apoi pe Miklos cu un șut la colțul scurt.

Avantajul fragil de la pauză n-a putut fi păstrat prea mult de timișoreni, care s-au văzut egalați în minutul 57, de lovitura de cap a lui Cengher, și chiar conduși, șase minute mai târziu, atunci când Vlaic a dejucat o nesincronizare a apărării alb-violete și l-a învins pe Burtic din apropiere.

Ionaș, introdus chiar înaintea celui de-al doilea gol al gazdelor, a găsit drumul spre egalare în minutul 67, cu un șut din interiorul careului, la colțul lung. Masivul atacant al liderului și-a adus echipa în avantaj trei minute mai târziu, atunci când a preluat pe piept o minge venită direct din aut, s-a întors și a șutat imparabil, sub bară. Apele aveau să se liniștească însă abia în minutul 80, atunci când Vucea a scos un penalti, cu prețul unei accidentări, și același Ionaș l-a învins încă o dată pe Miklos, care îi parase execuția inițială, de la punctul cu var.

Până la final, mai putem nota doar eliminarea fundașului gazdelor, Șurpanu, acesta văzând două galbene consecutive, în minutul 87, mai întâi pentru un fault, iar apoi pentru că a șutat în minge cu intenția de a-l lovi pe arbitru.

S-a încheia 4-2, iar ASU Politehnica poate privi liniștită spre jocul de sâmbătă al principalei contracandidate, CS Ghiroda, care nu-i poate lua, cel puțin deocamdată fotoliul de lider.

CS Dumbrăvița (antrenor Florin Macavei): Miklos – Sofronea, Cengher, Vlaic, Sârbu – Z. Kovacs, Bungău, Todor, Bălan – Leonte, Giurgiu. Au mai intrat Ganea și Izsak.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Ilie, Rebenciuc, Neagoie, Ghinescu – Tulcan, Iorgovan. Au mai intrat Vucea, Ionaș, Codrea și Brînzan.

„Azi am fost ca și vremea: soare, ploaie, frig, cald. Am condus, am fost conduși, am revenit. A fost un meci peste media Ligii a IV-a, din punctul meu de vedere. Felicităm echipa din Dumbrăvița, în primul rând pentru baza pe care o au. Am avut un teren superb la dispoziție, poate cel mai bun din acest eșalon. O echipă care ne-a creat probleme, dar până la urmă valoare și-a spus cuvântul. Mă bucur pentru Vucea și Ionaș, jucătorii trebuie să fie motivați chiar dacă încep pe bancă. Avem jucători valoroși și se vede că fac diferența. Sincer, asemenea stări n-am mai trăit de mult. De fapt, am mai trăit la fel de intens la meciul cu Auto”, a declarat la final antrenorul învingătorilor, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply