ASU Politehnica, învinsă de „șoimii” lui Ionuț Popa

© Emanuel Titus Iliesi

Puștiul de 15 ani Patrick Peter a semnat golul alb-violeților din amicalul cu Pâncota (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica a pierdut cu 2-1 amicalul disputat astăzi, pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, în fața divizionarei secunde Șoimii Pâncota. A fost un meci tras la indigo cu cel din vară, de la precedenta întâlnire amicală a celor două echipe. Arădenii au avut 2-0, dar pe final alb-violeții au trecut de mai multe ori pe lângă șansa egalării.

Ploaia măruntă și deasă, caracteristică mai degrabă toamnei târzii decât lunii lui Făurar,

nu prea îmbia la o ieșire pentru un meci de fotbal. Chiar și așa, aproximativ 70 de privitori au înfruntat vremea nefavorabilă, pentru a asista la primul amical disputat acasă de ASU Politehnica, și acela în compania unui adversar puternic, divizionara secundă, Șoimii Pâncota.

Suprafața sintetică din incinta Bazei 2 le-au redat cheful de fotbal celor două echipe, care au încercat să construiască faze elaborate, au pasat și au oferit câteva faze frumoase de finalizare. Prima șansă importantă le-a aparținut timișorenilor, în minutul 3, atunci când Stancu a trimis la o palmă peste transversală, dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, din poziție centrală. Golul a căzut însă în cealaltă poartă. În minutul 12, Leucuța a tras fără preluare de la marginea careului, fără speranțe pentru tânărul Fișteag. Pâncota ar fi putut intra cu un ecart dublu la pauză, însă la ultima fază a primei reprize, Alin Mihai l-a lovit pe Burtic în plină figură, din șase metri.

În repriza secundă, timișorenii au fost ceva mai activi pe faza de atac. În minutul 65, Tulcan l-a încercat pe experimentatul Pașcalău cu o lovitură liberă de la 20 de metri. Pe fondul unui joc bun al alb-violeților, Pâncota a lovit pentru a doua oară, în minutul 71, atunci când Marius Ion a finalizat un contraatac.

ASU Politehnica a avut un final de joc consistent, în care n-a fost departe de egalare. Mai întâi, mezinul lotului, Patrick Peter, a marcat din cădere, în minutul 84, după o centrare de pe dreapta a lui Vucea. Patru minute mai târziu, Taub a centrat de pe flancul opus, mingea s-a scurs prin fața porții, iar Bădăuță n-a reușit să nimerească decât plasa laterală, cu un șut din unghi. Ultima șansă importantă a meciului i-a aparținut lui Tulcan, care a tras puțin peste poartă de la marginea careului.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fișteag – Stefanovici, Bilia, Todorov, Damian – Stancu – Birău, Marin, Giuricici, Vucea – Sulea. Au mai intrat Burtic, Rogojină – Contescu, Gălan, Taub, Rebenciuc, Codrea, Peter, Bădăuță și Tulcan.

Șoimii Pâncota (antrenor Ionuț Popa): Cioară – D. Daniel, Pascariu, Dubeștean, Siminic – Fuchs, Suciu, Issa, Leucuța – Mandache, Al. Mihai. Au mai intrat Pașcalău, Al. Pavel, M. Ion, Dragalina, Gâlcă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply