ASU Politehnica încheie cu un eșec sever cantonamentul din Ungaria

DSC_0026 (Medium)ASU Politehnica a pierdut cu 4-0 amicalul susținut astăzi, în compania primei echipe a celor de la Elore Bekescsaba. În ciuda scorului, timișorenii au avut momente mai bune de joc decât în primele două teste ale săptămânii, însă oboseala acumulată în cantonament și, pe alocuri, lipsa de concentrare au condus la diferența mare de pe tabelă.

Partida de astăzi – a treia disputată între cele două formații în decursul acestei săptămâni pe cochetul Korhaz Utcai Stadion – a început cu o eroare gravă a defensivei poliste, în minutul 6, de care a profitat Takacs, care a deschis scorul. Au urmat momente bune de joc ale alb-violeților din Banat, care au dominat în totalitate primul mitan, maghiarii limitându-se la ieșiri rapide pe contraatac. În minutul 21, s-a consemnat cea mai mare ocazie polistă, Vucea nereușind să găsească cadrul porții, după ce scăpase singur cu portarul Gyurjan. Cinci minute mai târziu, după un contraatac, același Takacs a scăpat singur cu Mitrea, dar a tras puțin peste poartă, mingea „ștergând” și transversala. Ultima ocazie importantă a primului mitan le-a aparținut poliștilor, în minutul 38, atunci când Giuricici a purtat o acțiune în viteză, i-a pasat în stânga lui Ghinescu, însă șutul decarului polist a trecut peste poartă.

În partea secundă, echipa din Bekescsaba s-a dezlănțuit, fără a impresiona însă. Practic, elevii lui Zoran Spisljak au fructificat la maximum fiecare șansă creată în careul polist, distanțându-se astfel pe tabelă. 2-0 s-a făcut în minutul 55, atunci când Birtalan l-a executat pe Mitrea cu un șut elegant, sub transversală, de la 16 metri. Scorul de forfait s-a înregistrat două minute mai târziu, atunci când Mitrea a respins în față un balon șutat de Daniel Toth, iar Szalai a avut de îndeplinit o simplă formalitate, din doi metri. În fine, golul de 4-0 a venit în minutul 81, atunci când Juhasz a centrat de pe dreapta, iar Szalai a reușit „dubla”, cu o lovitură de cap plasată, în stânga goalkeeperului polist.

Elore 1912 Bekescsaba (antrenor Zoran Spisljak): Gyurjan – Benyei, Feher, Kelemen, Fabio, Spitzmuller Takacs, Ihrig-Farkas, Birtalan, Nagy, Urbin. Au mai intrat Mursits – Koszo, Pilan, Granicz, Juhasz, Szelpal, Bagi, Kalman, Szalai și D. Toth.
ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Mitrea – Stefanovici, Gălan, Todorov, Taub – Bilia – Vucea, D. Constantinescu, Giuricici, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Telescu, Stancu, P. Niță, D. Băban, Țugui, Blănaru, Teuț, Peter și Marin.

Așadar, bilanț negativ pentru ASU Politehnica în compania echipei din Bekescsaba în această săptămână: o remiză și două înfrângeri, golaveraj 1-7. Pentru alb-violeți urmează mâine un al patrulea test al săptămânii, pe drumul de întoarcere din Ungaria, în fieful echipei de Liga a IV-a din Arad, Crișul Chișineu Criș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply