ASU Poli se ascunde de zăpadă în balon


Deși pe terenurile de la Baza 2 zăpada se apropie vertiginos de genunchi, fotbaliștii de la ASU Poli au găsit soluția pentru a-și continua pregătirile. Antonio Foale și-a convocat elevii în imensul balon din incinta bazei, acolo unde Marchiș, Popoviciu și ceilalți se întrec în jocuri-școală de minifotbal.

Majoritatea formațiilor din zonă  au luat deja vacanță, însă la ASU Poli continuă pregătirile. Chiar dacă pe verdele gazonului de la Baza 2 s-a așternut o plapumă groasă de nea, Marchiș & co. n-au dezarmat și s-au reorientat către terenurile sintetice din imensul balon aflat în incintă.

„Continuăm să ne pregătim, pentru că avem unde să o facem, în balonul de la Baza 2. Sigur, aceste antrenamente sunt mai mult sub formă de relaxare, distracție, jocuri pe teren redus, dar care în mod cert îi țin în priză pe băieți. Mă bucur că prezența la antrenamente e bună în continuare și ne putem desfășura așa cum trebuie”, ne-a declarat Antonio Foale, care adaugă că în lipsa acestei construcții, care îi ocrotește pe jucători de zăpadă și vânt, echipa ar fi luat de mult vacanță.

Deși în această perioadă nu se mai strâng la antrenamente decât 12-13 jucători, Antonio Foale i-a împărțit în 3 echipe care s-au întrecut, vreme de o oră și jumătate, prin rotație, pe unul sintre terenurile de minifotbal. „Băieții sunt montați și la jocurile-școală pe care le dispută între ei. Mă bucură această atitudine, însemnă că au înțeles  că nu contează importanța jocului, ei trebuie să dea totul din ei”, ne-a mai spus Foale.

ASU Poli va continua pregătirile în balon și săptămâna viitoare, pentru ca apoi să se intre în vacanță, până pe 15 ianuarie, când e programată reunirea lotului. Totuși, pentru Antonio Foale activitatea nu se va încheia nici în această pauză, antrenorul alb-violeților încercând să bată în cuie câteva transferuri care să întărească echipa pentru retur.

„În această pauză urmează să iau legătura cu toți jucătorii pe care îi am pe listă, pentru a finaliza câteva transferuri. Îmi doresc ca la reunire să avem lotul complet. Dacă vom reuși să luăm tot ce ne-am propus, lotul se va îmbunătăți simțitor din punct de vedere calitativ, iar șansele la promovare vor crește”, a conchis Antonio Foale.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply