ASU Poli, înfrântă în primul joc peste hotare

DSCF0390 (Small)
ASU Poli a disputat astăzi primul joc în afara granițelor țării. Alb-violeții au profitat de etapa de pauză din campionat și au bătut în cuie un amical cu sârbii de la OFK Kikinda, una dintre cele mai vechi grupări din țara vecină. Gazdele s-au impus cu 2-1, grație primei reprize, pe care au dominat-o în totalitate.

Bătrânul „Gradski Stadion” din Kikinda n-a mai fost de mult atât de animat. Poate din anii 90, atunci când OFK participa la primele ediții ale eșalonului de elită organizate după fărămițarea fostei Iugoslavii. Aproximativ 400 de ultrași, printre care membrii ai galeriilor de la Monchengladbach și din Giulești, au pornit astăzi, după prânz, către localitatea aflată aproape de graniță,h pentru a-i susține pe elevii lui Paul Codrea la primul meci internațional din istoria clubului studențesc. În tribuna principală, care aducea izbitor cu vechea tribună de lemn de pe UMT, au luat loc aproape 200 de localnici, care au apreciat spectacolul creat de galeria oaspete.

Pe teren, balanța s-a înclinat net în favoarea celor de la OFK Kikinda, cel puțin în prima repriză. Tehnicul Dukic le-a făcut viața grea stopperilor Obrejan și Hușanu, marcând primul gol al jocului în minutul 6, după o desprindere din marcaj. Marchiș a replicat peste doar trei minute, însă fundașul stânga Stepancev a respins in extremis, de pe linia porții.  În mintul 14, același Stepancev s-a remarcat și în ofensivă, executând foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri, care l-a întins serios pe Burtic. În cele din urmă, activul jucător de bandă stângă a reușit să pncteze în minutul 22, când a reluat în plasă o minge ricoșată din bară la un șut al decarului Dukic. Până la pauză, Dukic a mai reușit să creeze două momente de panică la poarta timișoreană. Mai întâi în mintul 34, atunci când a tras în Burtic din careul de 6 metri, iar mai apoi în min. 42, atunci când a scăpat singur, dar a tras puțin pe lângă poartă.

În partea secundă, alb-violeții au fost mult mai prezenți în joc. După aproape 20 de minute de dominare teritorială, golgheterul din campionat al Politehnicii, Marchiș, a marcat, scăpat singur cu portarul. În minutul 70, Stepancev ar fi putut asigura victoria echipei sale, dar a ratat incredibil, singur cu nou-intratul Șerban. Până la final, ASU Poli a avut mai mult posesia, însă nu a reușit să se apropie periculos de poartă decât prin două șuturi de la distanță, semnate de Panc și Popoviciu.

S-a încheiat 2-1 pentru OFK Kikinda, iar la final ambele echipe au fost ovaționate de galeria alb-violetă, sârbii promițând că vor întoarce cât de curând vizita timișorenilor.

OFK Kikinda (antrenor Jevto Jarcevic): Veskov – Krozalin, Babic, Culibrk, Stepancev – Popov, Utrzan, Zelikovic, Misic – Dukic (cpt.), Petrov. Au mai intrat Atlagic – Milinkov, Jankovic, Grastic, Crnomarikovic

ASU Poli (antrenor Paul Codrea): Burtic – Radovancovici, Hușanu, Obrejan, Maranescu – Florea, Varga, Popoviciu (cpt.), Ilie – Făgețan, Marchiș. Au mai intrat Șerban, Muntean – Otiman, Mărăndescu, Mera, Luchin, Panc, Chișozan.

„Mă bucur că am reușit să organizăm acest meci. E o onoare pentru băieți, dar și pentru mine, de a participa la primul meci internațional al echipei. Din păcate vremea n-a ținut cu noi, a fost destul de mohorâtă. Chiar și așa, am avut galeria alături de noi, fanii au venit din nou în număr foarte mare pentru a ne susține. Din păcate n-am putut să le facem cadou un rezultat pozitiv, dar eu zic că jocul a fost desul de bun. Kikinda e o echipă bunicică, au 2-3 jucători de valoare, dar în mare măsură cred că am fost la același nivel cu ei”, ne-a declarat la final antrenorul lui ASU Poli, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply