Ajutor din partea Primăriei pentru poliști

După o succesiune de vești proaste, fotbaliștii Politehnicii au primit astăzi și una bună. Reprezentanții Primăriei intenționează să ofere fiecărui jucător câte 10.000 de lei, care va servi ca indemnizație pentru prima parte a anului. Din păcate, această măsură nu rezolvă în niciun fel situația gravă a clubului timișorean.

Viceprimarul Adrian Orza a anunțat astăzi că intenționează să introducă pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de marțea viitoare un proiect de sprijinire a fotbaliștilor de la Poli. De ajutor financiar ar urma să beneficieze absolut toți jucătorii legitimați la clubul alb-violet, inclusiv cei de la echipa-satelit și de la centrul de copii și juniori.

„Credem că pe moment putem să venim cu o soluţie financiară, absolut legală. Am propus să alocăm fiecărui jucător circa 10.000 lei, iar proiectul care se referă la alocarea acestor sume va intra în şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara din 24 aprilie. Aici nu vorbim doar de jucătorii de la echipa 1 şi a 2-a, ci şi de juniori. Centrul de copii şi juniori trebuie sprijinit. Acum sumele se dau în afara contractului, banii vor fi daţi direct jucătorilor. Deci nu intră în contul clubului, intră direct pe statul de plată al jucătorilor şi nu reprezintă compensaţii la datoriile pe care clubul le are faţă de jucători. Banii reprezintă indemnizaţia lunară, suplimente nutritive etc. pentru jucători, de la începutul anului până acum. E un sprijin pe care îl oferim şi sper ca fenomenul Poli să nu aibă de suferit din cauza situaţiei în care se găseşte clubul azi”, a declarat Orza.

Suma ce urmează a fi propusă pentru sprijinirea fotbaliștilor de la Poli vine din rezerva pe care edilii locali o păstraseră în bugetul pentru sport al anului 2012.

About Gabriel Toth

Leave a Reply