ACS Poli s-a împiedicat în fața Argeșului


ACS Poli nu a reușit decât o remiză pe teren propriu, scor 2-2, în fața uneia dintre codașele clasamentului, FC Argeș. Alb-negrii s-au chinuit în fața unei grupări piteștene măcinată de probleme financiare și care s-a prezentat la Timișoara cu un antrenor instalat cu doar două zile înainte de meci.

Dacă în ultimele partide de pe teren propriu ACS Poli a reușit să se impună lejer, cu Argeșul lucrurile au stat cu totul altfel. Aflați cu cuțitul la os, pe penultima poziție în serie, piteștenii și-au organizat bine defensiva și au căutat să „muște” pe contraatac. Iar planul lor, oricât de simplu ar suna, le-a ieșit la perfecție elevilor lui Iulian Crivac, promovat „principal” la FC Argeș după demisia de la finele săptămânii trecute a lui Viorel Dumitrescu.

După o primă jumătate de oră la fel de mohorâtă ca și vremea de afară, Boldea a trimis primul șut pe poarta piteștenilor, însă Croitoru a reușit să respingă. Tot de la distanță și-a încercat norocul și Goge, însă nici de această dată goalkeeperul argeșean nu a putut fi surprins. Oarecum contrar cursului jocului, oaspeții au deschis scorul, la o fază ce inițial nu anunța nimic. Ivănică a inițiat un contraatac, i-a pasat lui Alin Popa, care a profitat de lipsa de reacție a fundașilor timișoreni și a scuturat plasa porții lui Kirev. Până la pauză, doar Bălace s-a apropiat de egalare, însă șutul său din lateral stânga a fost respins în corner de Croitoru.

La începutul părții secunde, FC Argeș putea închide meciul, însă Marius Ion s-a pierdut atunci când s-a trezit față în față cu Kirev. ACS Poli a reușit egalarea în minutul 53, atunci când șutul lui Poparadu a fost deviat de un fundaș piteștean, iar mingea a ajuns la Boldea care a înscris din apropiere. Patru minute mai târziu, Szabolcs Szekely a tras în Croitoru din poziție bună. Alb-negrii au continuat să atace, însă roadele au venit abia în minutul 80, atunci când Szekely a înscris printr-un lob peste portar, ieșit hazardat la marginea careului. N-a fost însă suficient pentru o victorie, piteștenii restabilind egalitarea peste numai cinci minute, dintr-un penalti obținut de Popa și transformat de același jucător. Seara putea fi neagră pentru ACS Poli, Monel Cârstoiu scăpând singur cu Kirev în minutul 89, însă portarul bulgar a reușit să-l încurce pe fotbalistul argeșean.

S-a încheiat 2-2, iar ACS Poli urcă pe locul 2, cel puțin până la finalul meciului dintre UTA și FCM Târgu Mureș, ce se va disputa astăzi, în nocturnă.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Trandu, Poparadu (cpt.), Bălace – Boldea, Szekely. Au mai jucat Boștină, Dobricean și Artean.

FC Argeș Pitești (antrenor Iulian Crivac): Croitoru – Voicu (cpt.), Negoiță, Vișa, Ivănică, Briceag, Popa, Răuță, Cârstoiu, Manole, M. Ion. Au mai intrat Niculae, Iancu și Stănescu.

Reacții la cald:

„O partidă grea, în care am avut de toate. Pot să spun că rezultatul e echitabil. Păcat că tratăm unele faze cu superficialitate, iar adversarii ajung destul de repede la poarta noastră. Per ansamblu, pot să spun că jocul nu a suferit, am căutat să combinăm, să ne creem ocazii și chiar am avut. Ne-a costat însă din nou finalizarea. Drumul până la promovare e greu. Nu trebuie să ne mulțumim cu acest egal, dar nici să nu disperăm. E totuși bine că am rămas neînvinși”. (Valentin Velcea, antrenor ACS Poli)

„Vreau să le mulțumesc băieților mei pentru dăruirea de care au dat dovadă și să felicit gazdele pentru organizare. Știam că trebuie să facem un joc defensiv foarte bun, deoarece Timișoara e o echipă bună. Am avut și ocazii, puteam închide meciul încă de la începutul reprizei a doua. După aspectul jocului, cred că meritam victoria. Cred că dacă am fi câștigat, intram ș noi în lupta pentru promovare. Diferența de puncte nu mi se pare foarte mare. Oricum, jucătorii mei au conștientizat că locul pe care îl ocupă nu e conform cu valoarea lor.” (Iulian Crivac, antrenor FC Argeș)

About Gabriel Toth

Leave a Reply