ACS Poli își netezește drumul către promovare: 4-0 cu Râmnicu Vâlcea

DSCF0014 (Small)
ACS Poli a bifat astăzi cea de-a treia victorie consecutivă din campionat, după 4-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, grupare antrenată de timișoreanul Alexandru Pelici. Alb-negrii și-au făcut meciul ușor încă din prima repriză, Szekely și Șeroni asigurând un avantaj liniștitor gazdelor până la pauză.

ACS Poli rămâne la 5 puncte în fața UTA-ei, după victoria cu 4-0 în fața grupării din Râmnicu Vâlcea. Elevii lui Valentin Velcea au găsit rapid drumul spre poarta lui Pascal, oltenii fiind nevoiți să iasă la joc încă din minutul 5.

Prima ocazie a alb-negrilor s-a consemnat chiar minutul 1, atunci când Boldea a ratat de puțin întâlnirea cu balonul, în careul de șase metri, după o centrare de pe stânga a lui Nanu. Deschiderea de scor avea să se producă însă patru minute mai târziu, atunci când Petrovic a așezat pentru Szekely, care a împins balonul în plasă. Alb-negrii au controlat jocul până la pauză, vâlcenii nereușind să se apropie periculos de poarta lui Pap. Cu două minute înainte de intrarea la cabine, Șeroni a dublat avantajul timișorenilor, printr-o lovitură de cap, după un corner executat de Nanu.

Aceeași desfășurare și în repriza secundă. La trei minute de la reluare, Nanu a ratat o ocazie imensă, șutând peste transversală, din colțul careului de șase metri.  În minutul 60, Plecanciuc l-a faultat în careu pe Nanu, iar Szekely a transformat cu precizie, urcând scorul la 3-0. Atacantul alb-negrilor a fost copiat de fostul său coleg de la Recaș, Alin Șeroni, care a realizat la rândul său „dubla”, în minutul 79, la o greșeală a goalkeeperul Pascal.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Pap – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Bărbuț, O. Petre (cpt.), Poparadu, Nanu – Boldea, Szekely. Au mai intrat Dobricean, Boștină și Artean.

CSM Râmnicu Vâlcea (antrenor Alexandru Pelici): Pascal – Potopea, Plecanciuc, Nicolae, Pîrvu (cpt.), O. Vasile, Cruceru, A. Stoica, Tomozei, C. Lungu, Nkongue. Au mai intrat Surugiu, Apostol și Gogoșoiu.

Reacții la cald

„Totul cred că a stat în potențialul mental al jucătorilor. Avem calitate tehnică, am început să muncim din ce în ce mai mult, am avut atitudine și, odată cu deblocarea psihologică, a venit o perioadă normală, la care mă așteptam. Vreau ca tot ceea ce am construit în aceste 9 luni, în contextul în care am plecat de la zero, să se finalizeze cu o performanță frumoasă. Felicit toată echipa, staff-ul meu și conducerea, cred că am reușit să ne asigurăm un Paște fericit. Nu cred că s-a pus problema învingătoarei astăzi. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale sezonului, jucătorii au fost dezinvolți, se vede că au încredere în ei și aplică din ce în ce mai bine ceea ce le cer”. (Valentin Velcea, antrenor ACS Poli)

„Rezultatul spune totul, am pierdut de o manieră rușinoasă. Am venit la Timișoara pentru a încerca să ducem mai departe seria bună, dar din păcate n-am reușit. Mai bine nici nu ne prezentam. Suntem cu toții vinovați, în frunte cu mine, îmi asum vina pentru acest rezultat. Ne-am comportat ca o echipă mică, n-am reușit să ne depșim condiția. La meciul cu UTA am fost curajoși, astăzi am intrat pe teren cu frică, mai lipsea să ne pozăm cu stadionul”.(Alexandru Pelici, antrenor CSM Râmnicu Vâlcea)

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply