ACS Poli își complică existența: 0-2 la Pitești

1
Lucrurile păreau să reintre pe făgașul normal pentru ACS Poli, după trei victorii consecutive. A urmat însă scurtcircuitul de astăzi, de la Pitești, iar timișorenii vor disputa ultimele trei meciuri ale acestui sezon cu cuțitul la os și cu ochii pe Măciuca.

ACS Poli tremură serios pentru o promovare ce la un moment dat părea ca și asigurată. După trei victorii clare în ultimele trei etape, venite și pe fondul unui joc convingător, elevii lui Valentin Velcea au capotat astăzi la Pitești, pe terenul unei echipe măcinate de probleme financiare, dar care rămâne un adversar imprevizibil pentru orice formație a seriei vestice.

Timișorenii au ratat ocazie după ocazie în prima repriză, Szekely regăsindu-se cel mai des în poziție de finalizare, fără a reuși însă să spargă gheața pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Argeșenii au revenit mult mai hotărâți de la cabine și au ucis meciul în doar câteva minute. Mai întâi, în minutul 48 Popa a marcat din careul mic, din pasa lui Ivănică, pentru ca peste doar trei minute, cei doi piteșteni să-și inverseze rolurile, Popa centrând pentru golul cu capul al lui Ivănică.

La 0-2, Velcea a încercat să aducă un suflu nou în atac, prin introducerea lui Boștină, însă masivul atacant timișorean nu a oferit plusul scontat. Situația s-a complicat serios pentru alb-negrii în minutul 81, atunci când Aleksandar Petrovic a fost trimis la cabine după ce Dragoș Istrate i-a arătat al doilea cartonaș galben. Colac peste pupăză, ACS Poli a terminat partida în doar nouă jucători, după ce Sacir Redjepi a părăsit terenul accidentat, într-un moment în care Velcea efectuase toate cele trei schimbări.

Principala urmăritoare a alb-negrilor în cursa pentru promovare, Damila Măciuca, a profitat de sincopa formației bănățene, învingând cu 1-0, pe teren propriu, pe Corona Brașov. În acest moment, formația din exotica localitate vâlceană se află la 3 puncte în spatele lui ACS Poli, în condițiile unui meci mai puțin disputat.

FC Argeş (antrenor Iulian Crivac): Croitoru – Ad. Voicu (cpt.), Vişa, Negoiţă, Briceag – A. Popa, Răuţă, Cârstoiu, L. Manole – Ivănică, Dulcea. Au mai intrat R. Cârstea și Iancu.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Redjepi, Petrovic, Şeroni, Marovic – Bărbuţ, Ov. Petre (cpt.), Trandu, Bălace – Boldea, Sz. Szekely. Au mai intrat Boștină, Poparadu și Dobricean.

About Gabriel Toth

Leave a Reply