Liga a IV-a: Etapa 13, cu noroc pentru gazde

5824_542073072543826_1551824921_n
Runda cu numărul XIII din Liga a IV-a a stat sub semnul derby-ului dintre ASU Poli și Progresul Gătaia, care a și produs schimbarea liderului. O etapă cu rezultate în general normale, dar în care, pentru prima oară în acest sezon, oaspeții nu reușesc să obțină niciun punct.

Începând cu runda a XIII-a, „D”-ul timișean are un nou lider. E vorba despre ASU Poli, învingătoare cu 2-0 în derby-ul de duminică, cu Progresul Gătaia, ocupanta primei poziții în clasament timp de șapte etape consecutive. De altfel, finalul de tur va fi definitoriu în ceea ce privește lupta pentru supremație, chiar etapa viitoare programând un nou duel de foc, între ocupantele locurilor 2 și 3, Progresul Gătaia urmând a primi vizita Ghirodei.

O rundă atipică, în care deși nu s-au înregistrat rezultate surprinzătoare, se remarcă eficiența maximă a gazdelor, care s-au impus în toate cele opt partide. E pentru prima oară în actualul sezon când formațiile vizitatoare nu reușesc să smulgă nici măcar un punct în decusrul unei etape. Se mai remarcă însă echilbrul jocurilor, în nu mai puțin de cinci dintre ele diferența fiind făcută de un singur gol.

Lupta pentru titlul de golgheter al Ligii a IV-a rămâne în continuare deschisă. „Bomberul” CFR-ului, Sergiu Iorgovan, a reușit singurul gol al echipei sale din jocul de la Șag, ajungând la cota 15. Pe următoarea poziție se situează Pătrașcu, de la Ghiroda, și Novac, de la Pobeda, ambii marcatori în această rundă. Încetul cu încetul, își face loc în ierarhie și deținătorul titlului de golgheter al acestui eșalon, Alexandru Baranyi, de la CS Ghiroda, care a ajuns la cota 4, cu specificația că în această stagiune n-a mai fost folosit în avanposturi de antrenorul Alin Miloș.

Iată cum arată clasamentul actualizat al marcatorilor din Liga a IV-a:

15 goluri: Sergiu Iorgovan (CFR);
13 goluri: Ema Pătrașcu (Ghiroda), Fabian Novac (Pobeda);
10 goluri: Zoltan Kovacs (Dumbrăvița);
8 goluri: Tulcan (ASU Poli), Făgețan (ASU Poli), Dobrilă (Peciu Nou), Dragodan (Ghiroda), Moga (Gătaia), Sabău (Șag);
7 goluri: Coca (Orțișoara), Mediop (Ghiroda);
6 goluri: Ardelean (ASU Poli), Leonte (Dumbrăvița);
5 goluri: Jivan (Făget), Bucure (Gătaia), Abu-Lebda (Chișoda), Ionaș (Ghiroda), Crișan (Sânnicolau), Marchiș (ex-ASU Poli);
4 goluri: Galea (Sânnicolau), Filimon (Gătaia), Nanu (Racovița), Vântură (CFR), Apro (Gătaia), Radu (Sânnicolau), Boldor (Gătaia), Baranyi (Ghiroda).

Rezultatele și marcatorii etapei a XIII-a:

Arsenal Flacăra Făget – Progresul Racovița 1-0 (Moroaică)
AS Peciu Nou – Cocoșul Orțișoara 2-1 (Dobrilă 2 – Bobuț)
CS Ghiroda – ASFC Marcel Băban Jimbolia 5-0 (Mediop, Pătrașcu, Ionaș 2, Baranyi)
Pobeda Dudeștii Vechi – CS Giroc 3-0 (Novac 2, Coca a.g.)
FC Chișoda – Auto Timișoara (Vițan, Crișanov – Schipor)
Timișul Șag – CFR Timișoara 2-1 (Chitescu, Situwe – Iorgovan)
Unirea Sânnicolau Mare – Real Dragșina 3-2 (Galea, Manoliu, Crișan – Pătru, Anghel)
ASU Poli – Progresul Gătaia 2-0 (Făgețan 2).

About Gabriel Toth