Liga a IV-a: Configurație nouă a podiumului. Doi jucători împart titlul de golgheter după runda a XV-a

DSC_0285_result
Turul de campionat din Liga a IV-a intră pe ultima sută de metri. Sita cerne, sunt conturate clar formațiile care dau tonul în lupta pentru promovare, dar și cele ce au în față o iarnă grea, în care trebuie căutate soluții pentru supraviețuire. ASU Politehnica s-a desprins la trei puncte în fruntea plutonului, pe poziția secundă trecând Ghiroda. În acest timp, Progresul Gătaia, gruparea ce a condus ierarhia vreme de șapte runde, deținând încă recordul de victorii consecutive, a căzut pe 3, la cinci lungimi în spatele liderului.

ASU Politehnica și CS Ghiroda au profitat din plin de etapa de pauză a celor de la Progresul Gătaia. Alb-violeții au avut o misiune ușoară în fața Orțișoarei, desprinzându-se și mai mult în fruntea ierarhiei. Urmează pe 2 trupa lui Alin Miloș, care a învins la scor de forfait pe CFR, și saltă peste formația lui Brian Filimon.

Doi jucători au reușit câte o „triplă” în această etapă. Omul de gol al Făgetului, Florin Jivan a marcat trei dintre cele patru goluri ale formației sale din victoria contra Realului din Dragșina. Un alt performer al weekend-ului a fost Flavius Tulcan, atacantul lui ASU Politehnica revenind în forță în jocul contra Cocoșului Orțișoara. Alți doi fotbaliști au reușit câte o „dublă” în weekend. E vorba despre experimentatul Leo Chitescu, de la Timișul Șag, și de talentul Jimboliei, Niță.

Titlul de golgheter al Ligii a IV-a e împărțit de doi jucători după 15 runde. Atacantul CFR-ului, Sergiu Iorgovan, a fost egalat de omul nr. 1 al Ghirodei, Ema Pătrașcu, chiar în meciul direct. Rămâne aproape de această bornă și Novac, de la Pobeda, cu 13 reușite la activ.

Iată cum arată clasamentul marcatorilor după 15 runde:

15 goluri: Sergiu Iorgovan (CFR), Ema Pătrașcu (Ghiroda);
13 goluri: Fabian Novac (Pobeda);
11 goluri: Flavius Tulcan (ASU Poli), Zoltan Kovacs (Dumbrăvița);
9 goluri: Făgețan (ASU Poli), Dobrilă (Peciu Nou), Moga (Gătaia);
8 goluri: Dragodan (Ghiroda), Sabău (Șag), Jivan (Făget), Mediop (Ghiroda);
7 goluri: Coca (Orțișoara), Crișan (Sânnicolau Mare);
6 goluri: Ardelean (ASU Poli), Leonte (Dumbrăvița);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Bucure (Gătaia), Abu-Lebda (Chișoda), Ionaș (Ghiroda), Galea (Sânnicolau Mare), Nanu (Racovița), Chitescu (Șag), Schipor (Auto);
4 goluri: Filimon (Gătaia), Vântură (CFR), Apro (Gătaia), Radu (Sânnicolau Mare), Boldor (Gătaia), Baranyi (Ghiroda), Enăchescu (Dragșina), Ardelean (Giroc), Ignea (Racovița), Ciumacenco (Peciu Nou), Laczko (Racovița), Berceanu (Chișoda).

Rezultatele și marcatorii etapei a XV-a:

Arsenal Flacăra Făget – Real Dragșina 4-0 (Mihali, Jivan 3)
AS Peciu Nou – Unirea Sânnicolau Mare 1-4 (Andrei – Manoliu, Nagy, Stoianov, Oancia)
Timișul Șag – Progresul Racovița 3-1 (Chitescu 2, Muntean – Siminiceanu)
CS Ghiroda – CFR Timișoara 3-0 (Pătrașcu, Mediop, Străuț)
Pobeda Dudeștii Vechi – ASFC Marcel Băban Jimbolia 4-2 (T. Budur, S. Budur, Mirciov, Vasilcin – Niță 2)
Auto Timișoara – CS Giroc 4-1 (Taub, Mohamed, Buda, Schipor – Baicu)
FC Chișoda – CS Dumbrăvița 1-1 (Berceanu – Giurgiu)
ASU Politehnica – Cocoșul Orțișoara 5-0 (Tulcan 3, Vucea, Gălan)
Progresul Gătaia a stat.

About Gabriel Toth