ASU Politehnica mai trece un hop: 5-0 cu Cocoşul Orţişoara

DSCF0101 (Small)

ASU Politehnica a învins fără probleme pe Cocoşul Orţişoara, în ultimul meci al rundei a XV-a din Liga a IV-a. Elevii lui Paul Codrea s-au impus cu 5-0, la capătul unui joc în care revenitul Flavius Tulcan a punctat de trei ori, redevenind golgheterul echipei.

Orţişoara experimentatului Chimiuc s-a ţinut bine preţ de o jumătate de oră pe “Ştiinţa”. Echilibrul a fost însă rupt de execuţia formidabilă a lui Flavius Tulcan, care l-a învins pe Carlaonţ dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri. Peste alte trei minute,Vucea a marcat spectaculos cu capul, din plonjon, după centrarea de pe dreapta a lui Făgeţan. Scorul primei reprize avea să fie stabilit de acelaşi Tulcan, care a reuluat în plasă, din apropiere, după o aşezare a lui Birău. În patrea a doua, acţiunile de poartă s-au rărit, Paul Codrea a început să-şi introducă în teren şi rezervele, dar chiar şi aşa, alb-violeţii au mai punctat de două ori. Tulcan a realizat tripla în minutul 62, cu un şut pe jos, la colţul lung, iar Gălan a închis tabela în minutul 80, din centrarea lui Făgeţan.

5-0 cu Orţişoara, iar ASU Politehnica acumulează 40 de puncte, cu trei mai multe decât ocupanta locului secund, CS Ghiroda, şi la cinci lungimi în faţa fostului lider, Progresul Gătaia.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Oberşterescu, Maranescu – Ilie, Opriş, Popoviciu (cpt.), Vucea – Tulcan, Făgeţan. Au mai intrat Ionuţ, Popa, Panc şi Vişan.

Cocoşul Orţişoara (antrenor Gheorghe Chimiuc): Carlaonţ (cpt.) – Racoţi, Bobuţ, Mită, Florea, Formagiu, Balint, Palkovacs, Zugrăvescu, Colf, Coca. Au mai intrat Cornea, Ciobanu şi Moisă.

Reacţii la cald

“O victorie destul de lejeră, în faţa unui adversar modest. Ne-a fost greu până la primul gol, când am reuşit să deblocăm rezultatul, printr-o execuţie incredibilă a lui Tulcan, iar de acolo meciul a devenit uşor pentru noi. A contat revenirea lui Tulcan în echipă, e un jucător foarte valoros, pe care eu mi l-am dorit foarte mult şi sper să mă bazez cât mai mult pe el. E bine că ne-am distanţat de locul 2, dar trebuie să ne menţinem ritmul, să terminăm cu bine turul de campionat, pentru că în primăvară toate meciurile grele le vom juca în deplasare. La iarnă sper să ne şi întărim puţin”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

“Era clar că pierdem astăzi, deoarece Politehnica e o echipă foarte bună, care joacă în viteză şi ştie ce vrea. Cred că vor promova la sfâşitul acestui sezon, iar la anul se vor bate la promovarea în Liga a II-a. Nu pot să fiu supărat, atâta timp cât ne-a bătut cea mai bună echipă din campionat. Gândul meu a fost să nu luăm multe, dar nu le puteam spune asta jucătorilor mei. Cred că am scăpat bine cu cinci. Sper să pot să fac ceva să evităm retrogradarea. Vom vedea ce va urma în iarnă. În Liga a IV-a, la fiecare echipă sunt 3-4 jucători mai răsăriţi. la noi mai puţin. Până la primul gol, băieţii chiar au crezut că pot scoate un egal, dar apoi golul lui Tulcan, care nu putea fi parat de nimeni, i-a demoralizat”. (Gheorghe Chimiuc, antrenor Orţişoara)

About Gabriel Toth