FOTO | Alb-violeții, de neoprit în amicale: Szeged 2011 – Politehnica 1-2

Politehnica Timișoara a bifat astăzi a treia victorie consecutivă din meciurile de verificare. Pe moderna bază de la Gyula, alb-violeții s-au impus cu 2-1 în fața grupării Szeged 2011, locul 8 din eșalonul secund al Ungariei. Victoria s-a conturat chiar în penultimul minut al meciului, atunci când Mera a înscris, la una dintre puținele acțiuni ofensive ale timișorenilor din mitanul secund.

Meciul, disputat pe un teren sintetic din incita imensei baze a Academiei Grosics, a început cu alb-violeții presând poarta adversă. În minutul 4, Vucea a scăpat singur, însă portarul Szermezoi a ieșit în întâmpinarea sa și a trimis în corner. În minutul 22, Bădăuță a încercat un lob de la marginea careului, însă portarul vizitatorilor a reușit să ciupească balonul și să îl trimită peste transversală.

Deschiderea de scor a venit în minutul 24, grație insistenței lui Bădăuță, care a recuperat o minge la 30 de metri de buturile gazdelor, a înaintat și a tras năprasnic, de la 16 metri, fără speranțe pentru Szemerzoi. După încasarea golului, au ieșit la rampă și cei din Szeged. În minutul 27, „nouarul” Andorka și-a încercat norocul de la 20 de metri, iar balonul a trecut puțin peste poartă. Apoi, în minutul 36, Mera a pierdut posesia, la o fază suspectă de fault, Zadori a recuperat balonul și șutează plasat, din lateral stânga, la colțul scurt: 1-1. Până la pauză, ungurii au avut șansa de a trece în avantaj, însă Gakos a reținut în doi timpi șutul lui Andorka, de la marginea careului, din minutul 44.

Partea a doua a aparținut aproape în totalitate gazdelor, care au dominat autoritar la capitolul posesie. Andorka l-a pus serios la încercare pe Gakos, în minutele 55 și 58, însă de fiecare dată portarul polist s-a întins și a reținut. Cea mai mare șansă de gol a gazdelor s-a consemnat în minutul 62, atunci când Meszaros a reluat în forță din lateral stânga, însă Motreanu, apărut parcă de nicăieri, a respins de pe linia porții. Zece minute mai târziu, nou-intratul Geiger a scăpat singur cu Gakos, româno-grecul i-a respins șutul, iar apoi a reținut și reluarea din lateral a lui Balogh.

În repriza secundă, Politehnica a ieșit la rampă abia în minutele de final, ceea ce s-a dovedit a fi suficient. În minutul 88, Neamțu a șutat violent din lateral stânga, însă portarul Molnar s-a întins și a respins în corner. Un minut mai târziu, după o fază prelungită de atac, a căzut și golul victoriei poliste: Bilia a recentrat de pe linia de fund, iar Mera a înscris cu capul, de la marginea careului mic: 1-2, rezultat final!

Szeged 2011 (antrenor Laszlo Klausz): Szermezoi – Achim, Toth, Farkas, Zabari, Meszaros, Coroian, Kiraly, German (cpt.), Andorka, Zadori. Au mai intrat Molnar – Zagodics, Horvath, Paszuka, Geiger, Balogh și Kasuba.
Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Mera, Bilia (cpt.), Ghinescu – Nicolescu – Birău, Țugui, Gorovei, Vucea – Bădăuță. Au mai intrat Gălan, Stancu, Teut, Giuricici, Neamțu, Bîte și Blănaru.

În cinci meciuri de verificare disputate până acum, Politehnica a înregistrat patru victorii și o singură remiză. Următorul test pentru alb-violeți e programat miercuri, cu formația de Liga a III-a CSM Școlar Reșița, pe terenul sintetic din Valea Domanului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply