Zoran Spisljak (antrenor Békéscsaba): „Timișoara ne-a pus probleme în teren”

DSC_0188Békéscsaba 1912 Előre a fost adversarul lui ASU Politehnica de trei ori în această săptămână. În primele două amicale, în care maghiarii au utilizat o formulă mixtă, cu jucători de la prima echipă și tineri din propria pepinieră, s-a înregistrat o remiză (0-0) și un succes al ungurilor (3-1). Astăzi, prima garnitură a celor de la Békéscsaba s-au impus cu 4-0 în fața alb-violeților din Timișoara, după un joc care l-a mulțumit pe deplin pe antrenorul Zoran Spisljak.

Tehnicianul formației maghiare, care are dublă cetățenie, sârbă și britanică, a tras concluziile celor trei jocuri de verificare pentru site-ul nostru.

„Au fost trei jocuri foarte utile, din punctul meu de vedere. Gândindu-ne începând cu prima întâlnire, ambele echipe au dovedit caracter. Echipa din Timișoara a opus de fiecare dată o bună opoziție, a căutat să pună pericol pe contraatac, ne-a pus probleme pe teren, nu a căutat doar să se apere. Cred că ambele echipe au dobândit ceea ce și-au dorit în aceste trei partide. Astăzi a fost cel mai dificil meci pentru ambele echipe. Oboseala a început să se simtă, deoarece Timișoara era la al treilea joc din această săptămână folosind aceeași formulă. Oboseală s-a resimțit și în jocul nostru, deoarece ieri ne-am antrenat la intensitate ridicată”, ne-a declarat Zoran Spisljak.

Tehnicianul echipei din Békéscsaba spune că elevii săi se apropie de nivelul pe care îl așteaptă în perspectiva noului sezon, în care echipa va evolua în cel de-al doilea eșalon al fotbalului maghiar.

„Cred că am atins nivelul pe care ni-l dorim. Nu mă refer aici doar la latura fizică, ci și la calitatea jocului, calitatea paselor, ideile din joc au fost foarte bune. De fapt, ambele echipe au demonstrat că au jucători buni, care caută jocul de calitate. E clar că Politehnica mai are de lucrat, fiind și la începutul pregătirilor, dar așa cum spuneam, cred că ambele echipe sunt mulțumite cu ceea ce au realizat în această săptămână”, ne-a mai spus Spisljak.

Békéscsaba 1912 Előre a retrogradat din prima ligă la finele sezonului trecut, dar își propune revenirea cât mai rapidă în elită. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, alb-violeții au la dispoziție un buget de 1.2 milioane de euro, iar în lotul echipei a rămas un nucleu important de jucători care au activat la club și în sezoanele trecute.

„Ambiția noastră e de a ne întoarce în primul eșalon. Într-adevăr, am retrogradat în sezonul trecut, dar am fost în cărți pentru salvare până spre finalul campionatului. Consider că în vara trecută am făcut pasul un pic cam repede în prima ligă, nu eram în totalitate pregătiți pentru acest nivel. Am câștigat experiență în acest sezon de NB I, iar acum ne preocupăm să construim o echipă puternică, în care să își facă loc și mulți jucători tineri. Clubul are ambiția de a promova, jucătorii și antrenorii la fel. Nu ne rămâne decât să practicăm un joc bun, să ne adjudecăm punctele puse în joc în sezonul ce va urma și să demonstrăm că merităm să jucăm la un nivel superior”, a afirmat Spisljak.

Zoran Spisljak e sârb de origine, are 51 de ani, iar cariera de jucător și-a început-o la Partizan Belgrad. A mai evoluat pentru Spartak Subotica, Dinamo Zagreb, Inter Zapresic, dar și în Țara Galilor, la Inter Cardiff și Cardiff City. Din 1998 a îmbrățișat meseria de antrenor, activând aproape un deceniu în Marea Britanie, în sectorul juvenil, pregătind juniori la Cardiff City, Southampton și Barnet FC. Din 2007 a ajuns în fotbalul maghiar, pregătind echipele DVSC, Ujpest Budapesta, Letavertes și, din 2014, Békéscsaba 1912 Előre.

Echipa din Békéscsaba 1912 Előre va începe noul sezon din NB II în ultimul sfârșit de săptămână al lunii iulie, când are programat un meci în deplasare, la Ceglédi VSE.

About Gabriel Toth

Leave a Reply