Zlatko Jovanovic: „Nu ne e frică de Oradea”


BC Timișoara va da piept vineri seară cu liderul Ligii Naționale, CSM Oradea. Cel mai în formă alb-violet al momentului, Zlatko Jovanovic, e convins că el și colegii săi vor putea repeta isprava din tur, atunci când au produs singura înfrângere de până acum a grupării bihorene.

Zlatko Jovanovic spune că BC Timișoara a ajuns într-un punct în care fiecare meci rămas din sezonul regulat va fi tratat ca o finală. Conducătorul de joc al „Leilor din Banat” e de părere că victoria cu Oradea e obligatorie, chiar dacă trupa lui Cristian Achim e în acest moment liderul de necontestat al campionatului.

„Sper că suntem pregătiți pentru acest meci. Nu e un meci special, va fi însă unul foarte greu cu Oradea, ei sunt pe primul loc, au pierdut un singur meci în acest sezon, lucru foarte rar întâlnit în această fază în întreg baschetul european. Nu ne e în niciun caz frică de ei, jucăm acasă și cred că avem șanse mari să ne impunem. Pentru noi, de aici înainte, fiecare meci e ca o finală, pentru că mai avem 10 jocuri până în play-off”, spune Zlatko Jovanovic.

Deși CSM Oradea are ca și asigurat primul loc la finalul sezonului regulat, formația bihoreană nu are amintiri deloc plăcute atunci când vine vorba de BC Timișoara. Pesic & co. au pierdut ultimele patru dueluri cu „Leii din Banat”, ulima oară pe teren propriu, în turul acestei ediții, scor 85-88. „Dacă ne aducem aminte, anul trecut i-am bătut la fiecare întâlnire, și în campionat, dar și în Cupa României. Am reușit să-i învingem și în tur, după un meci nebun. Nu ne gândim însă la ce a fost anul trecut sau în tur, ci doar la jocul de vineri, pe care trebuie să-l câștigăm. Sincer, nu cred că Oradea e cea mai bună echipă din România, chiar dacă în acest moment au cele mai bune rezultate. Avem și noi calitățile noastre și cred că-i putem împiedica”, e de părere Jovanovic.

Zlatko Jovanovic e, de departe, cel mai eficient jucător al alb-violeților din acest sezon. Bosniacul a fost cel mai bun marcator al echipei la ultimele șase meciuri consecutive, dar cu toate acestea rămâne modest, spunând că nu îl interesează să domine statitistica, mai important fiind rezultatul echipei.

„Sper doar să câștigăm meciul. S-a întâmplat ca în ultimele jocuri să fiu eu cel mai bun marcator, dar poate vineri va fi Archie sau Sarovic. După mine, nu asta e important. Totul depinde de forma de moment, de ziua pe care o prinde fiecare. Nu mă gândesc la asta, îmi doresc cel mai mult o victorie cu Oradea și nimic mai mult”, a mai spus Zlatko Jovanovic.

Partida BC Timișoara – CSM Oradea se va desfășura vineri, de la ora 17.45, în sala „Constantin Jude”.

Foto: bctimisoara.ro

About Gabriel Toth

Leave a Reply