Ziua cadourilor pe „Dan Păltinișanu”: unul al arbitrului, două ale apărării poliste! ASU Politehnica – Foresta Suceava 2-3

unnamed (1)

Mărgărit & co. au prestat un joc curajos în prima repriză. Insuficient pentru contabilizarea primului punct pe „Dan Păltinișanu” (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica pierde al doilea meci la rând disputat pe „Dan Păltinișanu” în eșalonul secund. Coșmarul primelor 20 de minute ale meciului cu Chindia, din runda inaugurală, a fost retrăit astăzi, în fața unei echipe mai modeste, Foresta Suceava, dar care a profitat din plin de gafele inexplicabile ale apărării alb-violete. După ce n-au acumulat niciun punct în primele două runde, sucevenii pleacă cu toate cele trei de la Timișoara, pentru care au de transmis mulțumiri centralului reșițean Dorin Petru Voina, precum și poliștilor Patrick Niță și Alexandru Mitrea.

ASU Politehnica a început furtunos meciul cu Foresta, iar după numai patru minute de joc, Ștefan Blănaru a deschis scorul, după o centrare de pe dreapta a lui Constantinescu. Alb-violeții au rămas în jumătatea adversă și după marcarea golului, însă nu au mai avut inspirație pe ultimii 20 de metri, pentru a-și mări avansul. La poarta opusă, Foresta a avut prima zvâcnire în minutul 18, atunci când Bogdan Rusu l-a luat la țintă pe Mitrea din apropiere, balonul a ricoșat la Marius Matei, iar șutul acestuia a fost salvat de pe linia porții de Stefanovic. Au urmat din nou minute bune în jocul poliștilor, cu Daniel Mărgărit la finalizare în minutele 27 și 28, însă tabela nu s-a mai schimbat.

Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în minutul 43, atunci când experimentatul Dorin Semeghin a căzut în careul polist de lângă Stefanovici, iar reșițeanul Voina a indicat, spre stupefacția întregului stadion, punctul cu var. Atacantul Marius Matei și-a asumat responsabilitatea transformării și l-a învins pe Mitrea: 1-1, cu câteva zeci de secunde înainte de pauză.

Alb-violeții n-au părut să resimtă șocul primirii golului, iar începutul reprizei secunde le-a aparținut, Taub sădind în câteva rânduri panică în defensiva suceveană prin centrările sale de pe stânga. Din minutul 55, Foresta a pus însă stăpânire pe joc, a fost din ce în ce mai prezentă în careul polist și, în cele din urmă a marcat. Culmea însă, nu în urma repetatelor atacuri poziționale. În minutul 60, Patrick Niță bâlbâie o pasă înapoi spre portarul Mitrea, atacantul oaspeților, Cerlincă, a fost pe fază, a interceptat și a marcat fără probleme. Apoi, în minutul 77, a fost rândul lui Mitrea să gafeze. Portarul gazdelor a ieșit greșit pe o centrare din corner a lui Semeghin și a respins mingea direct în centrul careului, de unde Alin Mutu a înscris simplu.

ASU Politehnica n-a mai avut forța unei reveniri precum cea din partida cu Chindia. Totuși, Bilia a înscris în minutul 85 pentru 2-3, însă avea să fie mult prea târziu pentru băieții lui Sorin Brîndescu. Asta și din cauza tragerilor repetate de timp ale Forestei, care a abuzat de recuzita de trucuri pentru a câștiga secunde și minute prețioase. De pildă, în prelungiri, s-a scurs aproape un minut și jumătate până când fostul stelist Daniel Bălan a catadicsit să execute o aruncare de la margine…

ASU Politehnica – Foresta Suceava 2-3, iar gluma se îngroașă pentru alb-violeți. După trei partide, din care două pe teren propriu, nou-promovata a acumulat un singur punct și 5-7 la golaveraj.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Mitrea – Stefanovici, Gălan (cpt.), Telescu, Taub – Constantinescu (65, Ghinescu), Bilia, Niță (69, Giuricici), Dănăricu – Mărgărit (65, Țugui), Blănaru.
Foresta Suceava (antrenor Cristian Popovici): Niga – Semeghin, Lung, Stănescu, Drugă (80, Dănilă) – Bălan (cpt.), A. Mutu, Căinari, Rusu – Cerlincă (82, Aeroaiei), M. Matei (75, Vl. Bujor).

About Gabriel Toth

Leave a Reply