Zece minute de fotbal în Calea Șagului


Flacăra Timișoara și Vulturii Lugoj au oferit astăzi unul dintre cele mai anoste jocuri din acest sezon al Ligii a III-a. Deși oaspeții au avut inițiativa, fazele periculoase au fost aproape inexistente, impresia generală fiind ștearsă totuși în ultimele 10 minute de joc.

Derby-ul timișean al acestei etape a strâns peste 200 de spectatori pe arena din Calea Șagului, însă spectacolul din teren a fost sub așteptări. Deși Lugojul se poate lăuda cu ocaziile mai importante, jocul celor două echipe a fost presărat de greșeli personale, rar fiind consemnată o serie de măcar trei pase consecutive.

Vulturii au dat primele semnale ofensive în minutul 6, atunci când Crișan a șutat prin surprindere, de la 22 de metri, dar mingea a trecut puțin peste transversală. Gazdele au replicat două minute mai târziu, printr-o lovitură liberă executată de Speroni pe jos, însă fără emoții pentru portarul Rusu. Prima fază mai consistentă realizată de Flacăra a fost finalizată de Andronic cu un șut din unghi, în minutul 29, însă Rusu a reușit să respingă. Cea mai mare ocazie a primei părți s-a născut însă din bâlbâiala fundașilor timișoreni, Gălan trimițând neglijent o pasă „acasă”, însă Ștefanovici și-a salvat echipa de la autogol.

Lugojenii au fost mai dezinvolți în partea secundă, având chiar și un gol anulat, în minutul 52, pe bună dreptate, pentru ofsaid. În minutul 70, Crișan și-a încercat din nou norocul de la mare distanță, însă mingea trimisă de acesta a trecut pe lângă vinclu. Cinci minute mai târziu, Argatu l-a întins pe Burtic cu un șut de la 14 metri, iar lui Crișan, aflat pe respingere, i s-a refuzat bucuria golului de către Birău, care a respins de pe linia porții.

Contrar cursului jocului, Flacăra a marcat în minutul 82, prin Speroni, care a reluat cu capul o centrare de pe dreapta a nou-intratului Silaghi. Oaspeții s-au aruncat cu disperare în atac, iar după o nouă ocazie irosită de Crișan, în minutul 85, Vulturii au cerut penalti la o fază petrecută în cel de-al doilea minut de prelungire. Mișu Hromei s-a trezit cu poarta goală în față, însă șutul său a fost respins in extremis de Toma, oaspeții reclamând un henț la fundașul stânga al timișorenilor. După meci însă, în cabina observatorilor s-a studiat reluarea, de pe camera unui operator prezent la meci, toți cei de față ajungând la concluzia că fotbalistul gazdelor a respins cu coapsa.

După această nouă victorie la limită, Flacăra revine pe primul loc în Seria a IV-a, profitând de remiza albă de pe teren propriu a echipei din Motru cu Millenium Giarmata.

Flacăra Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Birău, Gălan, Ștefanovici, Toma – Speroni, Fuchs, Veron, Briciu, Szalkai – Andronic. Au mai intrat Silaghi, Pleșcan, Dobre și Cărpinișan.

Vulturii Lugoj (antrenor Cosmin Stan): Rusu – Pătrană, Hromei, Ștreangă, Ploscariu, Șerban, Precupanu, Crișan, Mânecan, Ardelean, Rebenciuc. Au mai intrat Steop, Stoica, Dobra și Argatu.

Reacții la cald

„E bine că am câștigat astăzi. Înseamnă că avem valoare, dacă jucăm slab și câștigăm jocurile. Eu nu sunt mulțumit de ceea ce am arătat astăzi, echipa din Lugoj ar fi meritat mai mult, pentru că au fost mai buni decât noi. N-am fi meritat să câștigăm după ceea ce s-a întâmplat în teren, dar mă bucur că băieții au crezut în șansa lor și am câștigat. Îmi doresc și eu jocuri mai liniștite, pe care să le câștigăm mai clar, dar se pare că încă nu putem. Oaspeții au acuzat arbitrajul în minutul 1. Nu pot să mă pronunț, deoarece eu sunt preocupat de echipa mea”. (Sorin Brîndescu, antrenor Flacăra)

„Am arătat că la Lugoj se joacă fotbal și am etalat un joc foarte bun astăzi, după un meci foarte slab la Motru. Azi am arătatca o echipă de valoare, chiar dacă nu am reușit să marcăm. Dar cred că toată lumea prezentă la meci e de acord că am fost mult peste gazde la meciul de astăzi. Consider că arbitrii au influențat rezultatul în meciul de astăzi, per total maniera de arbitraj a avantajat gazdele”. (Cosmin Stan, antrenor Vulturii)

About Gabriel Toth

Leave a Reply