Zece atleți timișoreni aleargă după medalii la București

Vineri debutează, la București, cea de-a doua etapă a Campionatelor Naționale de Atletism Indoor, Timișoara fiind reprezentată de nu mai puțin de 10 sportivi, de la LPS Banatul și CSM. După ce weekendul trecut, Sorin Vătămanu, Cosmin Dumitrache și Adelina Pastor au fost printre fruntași, atleții bănățeni speră cel puțin să egaleze reușitele din prima etapă.

Dacă weekendul trecut, Timișoara a fost reprezentată de doar patru atleți la prima etapă a Campionatelor Naționale Indoor, în cea de-a doua rundă alți șase alergători din capitala Banatului vor concura în sala complexului „Lia Manoliu”. În total, Timișoara trimite 10 sportivi la București, ce vor concura la opt probe, cu toții urmând să intre în competiție încă de la prima reuniune, cea de vineri.

La 60 de metri plat, tânăra Ioana Gheorghe va încerca să depășească performanța de săptămâna trecută, când a ocupat locul 6, pe aceeași distanță urmând să concureze și Cosmin Dumitrache, locul 9 în prima etapă. Cea mai mare densitate de timișoreni o regăsim în probele de 400m. La feminin, Adelina Pastor, clasată a doua săptămâna trecută, va concura alături de Mirabela Trăilescu și Lavinia Cristurean, în vreme ce la băieți, Sorin Vătămanu, învingător vinerea trecută pe această distanță, va concura și împotriva concitadinilor Marcus Drăghici, Nicolae Jurjiu, Alberto Gheorghescu și Andrei Bărbuț.

Una dintre probele de urmărit ale acestei etape va avea loc sâmbătă, atunci când Cosmin Dumitrache va lua startul la 60m garduri. Săptămâna trecută, timișoreanul a concurat la întrecerea juniorilor I, câștigând detașat, cu un timp de 7,97 secunde, cu care ar fi luat primul loc și la seniori. Tot duminică, Andrei Bărbuț va fi unicul timișorean concurent în proba de 800m. Trei timișorence vor lua startul la 200m – Ioana Gheorghe, Mirabela Trăilescu și Livia Cristurean – iar la masculin, pe aceeași distanță, vor alerga Alberto Gheorghescu și Nicolae Jurj.

Atleții pregătiți de antrenorii Ioan Damaschin și Marcel Grigorescu au în față o misiune foarte grea, aceea de a egala cel puțin performanțele realizate săptămâna trecută. În prima etapă a Campionatelor Naționale Indoor, Sorin Vătămanu a reușit două locuri I (200m și 400m), Cosmin Dumitrache un loc I (60m garduri – juniori I), iar Adelina Pastor un loc II (400m).

About Gabriel Toth

Leave a Reply