VIDEO: Universitatea, „urecheată” rău de Banatul Caransebeș în derby-ul calificatelor la baraj

Universitatea Timișoara a suferit astăzi primul eșec, după o pauză de aproape un an de zile, în ultimul meci al turneului play-off al Diviziei A2 Vest. Elevii lui Sorin Grădinaru au primit o lecție deschisă din partea gazdei patrulaterului, Banatul Caransebeș, care a demonstrat că investițiile masive din ultima perioadă o propun printre favoritele la accederea în primul eșalon.

Meciul care a închis turneul play-off al Divizie A2 Vest a pus față în față cele mai bune formații ale seriei, ambele asigurându-și încă de duminică prezența la barajul de promovare. Pe de o parte, gazda Banatul Caransebeș, care prin investițiile masive la nivel de lot din ultima perioadă, pare decisă să atace revenirea în primul eșalon după o pauză de 30 de ani. De cealaltă parte a fileului, Universitatea Timișoara, gruparea ce a dominat autoritar sezonul regulat, înregistrând victorii pe linie și un singur set pierdut.

Deși aparent lipsit de miză, duelul de astăzi a fost unul al orgoliilor, între foști colegi, dar și un test util ambelor formații în perspectiva barajului de promovare, care se va disputa în intervalul 9-11 mai. Lipsa meciurilor tari din ultimul an și-a spus pe deplin cuvântul la formația timișoreană, care a fost rapid pusă la respect de gazda turneului.

Voleibaliștii lui Sorin Grădinaru n-au avut replică la atacurile în forță ale cărășenilor. Preluarea a mers greu, pasele, în mare parte imprecise, astfel că lui Schiesz & co. le-a fost aproape imposibil să pună probleme Caransebeșului. Colac peste pupăză, deciziile nu de puține ori ciudate ale arbitrului principal n-au făcut decât să-i enerveze pe timișoreni.

A rezultat o victorie clară pentru formația din Caransebeș, în trei seturi, scorul evoluând în felul următor:

Setul I: 8-4, 16-11, 25-19;
Setul II: 8-7, 16-9, 25-15;
Setul III: 8-5, 16-8, 25-13.

Iată și componența celor două echipe:

Banatul Caransebeș: Lele, Oprișan, Achimescu, Silaghi, Lung, Someșan, Balica (libero). A mai intrat Niță (libero).

Universitatea Timișoara: Schiesz, Unguraș, Balint, Ungureanu, Dincă, Vîrlan, Bălulescu (libero). Au mai intrat Stănoiu, Bădiceanu, Flonta, Reitmayer, Toma (libero).

Caransebeșul, cu trei victorii, și Universitatea merg la barajul de promovare, ce se va desfășura în intervalul 9-11 mai. Pentru găzduirea turneului se vor bate, după toate probabilitățile, Caransebeșul și Steaua. Locul 3 în A2 Vest le-a revenit celor de la CNE LAPI Dej, care au răpus Chimszed Cluj, cu 3-2, după un meci de infarct, în care au pierdut primele două seturi.

About Gabriel Toth

Leave a Reply