VIDEO: Sincopă cu iz bulgăresc: Pobeda Dudeştii Vechi – ASU Politehnica 1-1

ASU Politehnica a pierdut două puncte preţioase la Dudeştii Vechi, într-un meci pe care l-a avut în  mână. Alb-violeţii au condus cu 1-0, au irosit o sumedenie de ocazii, însă au fost egalaţi, în prelungiri, din penalti. Un joc scăpat de sub control de către centralul Barzuca, acesta fiind luat în colimator de antrenorii ambelor echipe.
E deja de notorietate stilul de joc al Pobedei. “Noi jucăm bulgăreşte. Băgăm material…”, recunoştea la final antrenorul gazdelor, Petre Mirciov. O atmosferă ostilă pentru oaspeţi, oricare ar fi ei, tribuna stadionului din Dudeştii Vechi fiind populat, meci de meci, de câteva sute de localnici pătimaşi. Într-un asemenea cadru a fost trimis Dorian Barzuca, un arbitru a cărui lipsă de experienţă şi-a pus pecetea pe jocul de astăzi.
Tânărul arbitru şi-a pus gazdele în cap în minutul 23, arătându-i atacantului Pobedei, Iani Kalapiş, două cartonaşe galbene în decurs de doar 30 de secunde. În minutele ce-au urmat,  banca “bulgarilor” a început să sară ca arsă la fiecare cădere a unui jucător echipat în roşu-verde-alb, iar intrările dure, la intimidare, din partea gazdelor, s-au înteţit, Barzuca nereuşind să-şi păstreze până la final verticalitatea şi luciditatea în decizii.
Politehnica a deschis scorul la trei minute de la reluare, prin lovitura de cap a lui Iorgovan, după centrarea din corner a lui Ghinescu. După gol, alb-violeţii s-au instalat confortabil în jumătatea adversă, dar n-au mai găsit drumul spre gol. Vucea, Neagoie sau Popoviciu au fost, pe rând, la un pas de a aduce liniştea în tabăra timişoreană.
Pe final, meciul părea să se liniştească. Gazdele au cedat fizic şi au lăsat-o mai moale cu “secerişul”, după ce aproape fiecare jucător al Pobedei fusese deja îngălbenit. În cele trei minute de prelungire, s-a schimbat însă cu totul soarta meciului. Mai întâi, Barzuca a disctat uşor o lovitură liberă pentru gazde, de la 18 metri, la un banal duel aerian. Vasilcin, specialistul gazdelor în astfel de situaţii, l-a întins serios pe Burtic, care a respins spectaculos. La faza imediat următoare, portarul timişorean a ieşit pe o centrare adresată lui Ismail, atacantul Pobedei a “şters” balonul, iar pumnul goalkeeperului l-a nimerit în cap. Centralul a indicat punctul cu var, spre disperarea jucătorilor echipaţi în alb şi violet. optarul Rafa Mirciov a marcat, cu noroc, Burtic ghicind colţul, şi a salvat un egal nesperat pentru trupa din Dudeştii Vechi.
O sincopă a liderului, care menţine viu suspansul în lupta pentru promovare, însă la capătul unui meci mult prea încrâncenat pentru nivelul la care s-a disputat.Un meci în care lipsa de fermitate a arbitrului a pus gaz pe foc, spiritele fiind deja suficient de încinse.
Pobeda Dudeștii Vechi (antrenor Petre Mirciov): Stoianov – Piloiu, Bratan, Fibișan, Tache, R. Mirciov, Gh. Mirciov, Vasilcin, Blaga, Kalapiș, Boboiciov. Au mai intrat Șerban și Ismail.
ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Vucea, Rebenciuc, Popoviciu, Ghinescu – Tulcan, Iorgovan. Au mai intrat Ionaș, Neagoie, Ilie și Brânzan.

About Gabriel Toth

Leave a Reply