VIDEO: Silviu Nișu, locul 7 în finala de 60 de metri de la Campionatul Mondial

10155043_10152022066509677_1725273167_n

Silviu Nișu nu a reușit să se apropie de podium, în ultimul act al finalei de 60m, de la categoria M35, din cadrul Campionatelor Mondiale Indoor de masters, de la Budapesta. Atletul timișorean a fost cronometrat cu 7,14, clasându-se pe poziția a șaptea, într-o cursă dominată de brazilianul Rodrigo Fellini.

Înaintea plecării la Budapesta, Silviu Nișu ne declara că nu vizează o medalie în proba de 60m. Condițiile neprielnice de pregătire din Timișoara, de unde lipsește de ani de zile o sală de atletism, nu îi puteau oferi cadrul necesar unei lupte la medalii. Totuși, cele două curse de calificare de marți, în care a înregistrat timpi promițători, i-au dat speranțe de mai mult.

La ora finalei, timișoreanul a resimțit însă oboseala acumulată în ziua precedentă, atunci când semifinala probei de 60m a fost programată la ora locală 23. „M-am simțit obosit. Și mai am patru probe. De mâine trec de faza asta și îmi revin”, ne-a declarat Nișu aseară, după finală, acolo unde s-a clasat al șaptelea, cu timpul 7.14, devansându-l doar pe venezueleanul Anibal Gamez, sosit cu două sutimi de secundă mai târziu.

Câștigătorul probei a fost brazilianul Rodrigo Fellini, cel ce a încheiat cursa în 6.92 secunde, confirmând astfel forma bună arătată și în calificări. Nu la mare distanță s-a clasat britanicul Mark Findlay (6.85), podiumul fiind încheiat de un reprezentant al Germaniei, Jochen Gippert, cronometrat cu 7.05.

Silviu Nișu speră să se refacă pentru astăzi, când începe proba de la care are cele mai mari speranțe la acest Campionat Mondial, cea de 200m. Conform orarului postat pe site-ul oficial al competiției, seriile vor începe de la ora 16.46, atletul timișorean aflându-se chiar în prima dintre ele. În mod normal, acesta n-ar trebui să întâmpine vreo problemă în seria sa, principalul său contracandidat părând spaniolul Francesc Bonfill, cu un timp estimat pentru această probă de 23.21, la peste o secundă în urma lui Silviu Nișu, cu 22.00. Semifinalele probei de 200m  se vor desfășura tot astăzi, cu începere de la ora 20.50.

About Gabriel Toth

Leave a Reply