VIDEO: Remiză în derby! ASU Politehnica rămâne cu avansul de 5 puncte

Cel mai așteptat meci al primăverii din Liga a IV-a s-a încheiat nedecis. Primele două clasate, CS Ghiroda și ASU Politehnica, au încheiat la egalitate, scor 1-1, la capătul unui joc echilibrat, fără prea multe faze de poartă.

Comuna Ghiroda a fost luată cu asalt în această dimineață, cu ocazia derby-ului cu liderul din Liga a IV-a, ASU Politehnica. Meciul ce putea relansa sau, din contră, rezolva lupta pentru promovare a atras peste 1.500 de spectatori la arena „Emilian Pavel”, printre care și un contingent masiv de suporteri alb-violeți.

Miza meciului și-a pus amprenta pe jocul celor două echipe, care s-au avântat destul de rar în atac, preferând să se studieze reciproc. Alb-violeții au avut câteva tentative timide, cea mai mare șansă aparținându-i lui Ghinescu, mijlocașul sosit de la Sânnicolau Mare înălțând un „zmeu” din poziție bună. Ghiroda putea deschide scorul în minutul 28, atunci când Burtic a respins în față o minge șutată de Baranyi, însă Mediop, din șase metri, a tras peste poartă.

În partea a doua, Paul Codrea a încercat să revitalizeze atacul echipei sale, introducându-l pe Iorgovan în locul lui Ionaș, o schimbare ce a dat roade mult mai repede decât era de așteptat. În minutul 60, la nici 30 de secunde de la intrarea sa pe teren, atacantul sosit de la CFR a deschis scorul, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Ghinescu. Golul încasat părea să le fi turnat plumb în ghete ghirodenilor, care nu s-au apropiat minute bune de poarta lui Burtic. Nici alb-violeții n-au fost însă mai prezenți în ofensivă, preferând să țină de avatajul minim de pe tabelă.

Ghiroda a marcat însă golul egalizator într-un moment în care nu se mai aștepta nimeni (minutul 86) și dintr-o fază ce nu anunța mare lucru, nou-intratul Filimon împingând balonul în plasă din apropiere, după o centrare venită de la Marius Andrei. Până la final, mai putem consemna eliminarea golgheterului gazdelor, Ema Pătrașcu, trimis mai repede la cabine după ce și-a scuipat un adversar.

Fluierul final al centralului Flavius Roșu a consfințit o remiză ce vine, până la urmă, tot în ajutorul alb-violeților. Trupa lui Paul Codrea își menține avansul de cinci puncte față de adversara sa de astăzi, având de partea ei și avantajul meciurilor directe, în cazul în care va încheia la egalitate de puncte cu Ghiroda.

CS Ghiroda (antrenor Alin Miloș): Toma – I. Popa, B. Andrei, C. Popa, Mureșan – Dragodan, S. Budur, Boangheș, Pătrașcu – Baranyi  (cpt.), Mediop. Au mai intrat Filimon, Stanciu, Costescu și M. Andrei.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Neagoie, Rebenciuc, Popoviciu (cpt.), Ghinescu – Tulcan, Ionaș. Au mai intrat Iorgovan, Făgețan, Vucea și Călin.

About Gabriel Toth

Leave a Reply