VIDEO: ASU Politehnica, în linie dreaptă spre primul joc oficial din 2014

Așteptarea suporterilor și a fotbaliștilor se apropie de sfârșit. Duminică se vor fi împlinit exact 105 zile de la ultimul joc oficial al liderului din Liga a IV-a, ASU Politehnica. După o lungă pauză de iarnă, în care lotul a trecut prin schimbări semnificative, Paul Codrea și elevii săi sunt gata să reia lupta pentru promovare.

Trei luni și jumătate. Atât a durat pauza competițională pentru echipele din Liga a IV-a. În această perioadă, majoritatea ochilor au fost ațintiți spre contracandidatele la promovare, campioana de toamnă, ASU Politehnica, dovedindu-se extrem de activă pe piața transferurilor.

Antrenorul Paul Codrea are, în acest moment, nu mai puțin de opt nume noi față de turul campionatului, întăririle venind pe toate posturile, mai puțin cel de portar. Au sosit, așadar, fundașii Carol Taub (Auto Timișoara) și Dragan Paulevici (FC Bazoș), mijlocașii Răzvan Ghinescu (Sânnicolau Mare), Dinu Rebenciuc (CS Dumbrăvița), Cosmin Călin (St. Georgen Ybbsfeld – Austria), Dorin Codrea (LPS Banatul) și atacanții Alin Ionaș (CS Ghiroda) și Sergiu Iorgovan (CFR Timișoara).

Capitolul plecări e la fel de consistent: Emanuel Ardelean (CFR Timișoara), Sorin Oberșterescu (CFR Timișoara), Marco Giurasevici (Timișul Șag), Ionuț Alexandru (Timișul Șag), Alexandru Secotă (Cocoșul Orțișoara), Daniel Popa (Timișul Urseni) și Alexandru Florea (Progresul Gătaia), ultima mutare fiind perfectată chiar în această săptămână.

Să mai spunem că, din această săptămână, a revenit la antrenamentele echipei și fostul jucător al lui Poli, Ionuț Matei. Disponibilzat de prim-divizionara FC Botoșani în această iarnă, pentru care a evoluat în 14 meciuri din actualul sezon, mijlocașul în vârstă de 28 de ani și-a încercat norocul la CSMS Iași, neajungând la un consens cu gruparea din Copou. Acesta se va pregăti în continuare sub comanda lui Paul Codrea, urmând ca situația sa să fie clarificată.

În ceea ce privește disputa din prima etapă a returului, ce va avea loc duminică, pe „Știința”, cu Arsenal Flacăra Făget, tehnicianul alb-violeților nu se va putea baza pe doi jucători importanți. E vorba despre Adrian Neagoie și de nou-venitul Sergiu Iorgovan, tânărului atacant recidivându-i o întindere la zona inghinală, care îl ține pe margine de săptămâna trecută.

Partida ASU Politehnica – Arsenal Flacăra Făget se va disputa duminică, de la ora 11, pe stadionul „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply