Victorie prețioasă pentru BCM Danzio: 76-58 cu Alba Iulia


BCM Danzio a obținut astăzi cea mai importantă victorie din acest sezon, în fața uneia dintre cele mai puternice echipe ale campionatului Universitatea Alba Iulia. „Panterele roz” au surprins în special prin diferența mare, de 18 puncte, cu care le-au învins pe elevele lui Tomas Bilek.

Ceea ce se anunța a fi un duel extrem de echilibrat, s-a transformat într-o victorie facilă pentru BCM Danzio. Echipa din Alba Iulia pornea cu prima șansă, mai ales prin prisma bugetului, care i-a permis să achiziționeze jucătoare de valoare, printre care și Jovana Vukoje, una dintre coșgheterele lui BCM Danzio din sezonul trecut.

Echilibrul de pe hârtie s-a reflectat și în teren, primul sfert fiind câștigat la limită de către timișorence, 17-16. Până la pauza mare, Brown & co. au reușit să se distanțeze, intrând la pauza mare cu un ecart de opt puncte (35-27). Începutul părții secunde a fost mai greoi pentru BCM Danzio, care a marcat primele puncte de la reluare după aproape șase minute, printr-o triță semnată de Tiffany Brown, care a trezit la viață echipa lui Dan Ionescu. Până la final, „panterele roz” au continuat să se distanțeze, terminând meciul cu un ecart la care nu se aștepta poate nici cel mai optimist susținător al grupării timișorene.

Tiffany Brown a reușit un meci extraordinar, încununat cu 34 de puncte și cu 42 în dreptul eficienței. Americanca a fost urmată de Pesovic – 21, Stoiedin – 8, Thompson – 5, Saponjic – 4, Blanaru – 2 și Fodor – 2. De partea cealaltă, s-au remarcat Rebecca Tobin – 18 puncte, 13 recuperări și Amanda Thompson, cu 14 puncte, 12 recuperări.

Reacții la cald

„Rămân consecvent sintagmei că în baschetul românesc se poate întâmpla orice. Așa cum noi am pierdut clar la Alexandria, s-a întâmplat ca azi noi să învingem una dintre forțele campionatului, cel puțin pe hârtie, deoarece în teren nu au arătat lucrul acesta. Nu pot decât să îmi felicit fetele pentru efortul depus. Diferența s-a făcut la capitolul tactic, pentru că am anihilat cele mai bune jucătoare ale lor. Au avut de fiecare dată șuturi contracarate de jucătoarele noatre. Nu trebuie să uităm că Tiffany Brown și Biljana Pesovic au prins din nou o zi bună.” (Dan Ionescu, antrenor BCM Danzio)

„A fost excelent. Oamenii s-au îndoit probabil de noi, dar noi am intrat pe teren și am jucat ca o echipă. Ne-am apărat foarte bine, am reușit să recuperăm mingi și am fructificat în atac. Ne-am concentrat, pentru că știam că în fața unei echipe bune nu vom reuși să ne impunem decât dacă jucăm colectiv. Cât despre diferența de pe tabelă, e totuși baschet și se poate întâmpla orice. Poți să nu fii o echipă prea bine cotată și să câștigi în fața unei echipe puternice”. (Tiffany Brown, BCM Danzio)

About Gabriel Toth

Leave a Reply