Victorie pe caniculă: ASU Politehnica – Voința Mașloc 3-1

DSCF0033 (Medium)

ASU Politehnica a disputat în această dimineață, pe o căldură sufocant, al doilea meci de verificare al verii. Trupa lui Paul Codrea a trecut cu 3-1 de nou-promovata Voința Mașloc, o grupare în care evoluează câțiva foști fotbaliști ai alb-violeților.

ASU Politehnica și-a testat nou-veniții în fața unei formații ce se anunță de pe acum incomodă, nou-promovata în Liga a IV-a, Voința Mașloc. Tânărul atacant Rus, venit de la juniorii lui ACS Poli a ratat prima mare ocazie, atunci când a profitat de o greșeală a fundașului Gabără, dar nu a reușit să șuteze suficient de plasat pentru a-l păcăli pe Amarinei.

Experimentatul goalkeeper al Mașlocului avea să fie învins în minutul 26, atunci când tânărul Dorin Codrea a tras cu sete de la 18 metri, mingea lovind mai întâi transversala. O reușită trasă la indigo cu cea reușită în urmă cu mai mulți ani de vărul său, Paul, pe vremea când evolua la AC Torino: „M-a copiat, i-am povestit că am marcat și eu un gol identic pentru Torino. A dat un gol frumos, o execuție frumoasă, sperăm să o repete și în campionat”.

În partea a doua, ambele formații au rulat întreg efectivul, Mașlocul reușind să egaleze în minutul 76, pe un contraatac finalizat de tânărul Popa, venit de la CFR. Alb-violeții au reușit să se desprindă în câștigători pe final. Mai întâi, Făgețan a făcut 2-1, cu o lovitură de cap din apropierea porții, după o centrare de pe dreapta a lui Vucea. Apoi, în minutul 85, același Vucea a obținut o lovitură de pedeapsă, pe care Panc a transformat-o cu siguranță.

ASU Politehnica a început meciul în formula Rogojină – Contescu, Brînzan, Gălan, Damian – Ilie, Filimon, Codrea, Ghinescu – Giuricici, Rus. Au mai intrat Muntean – Obrejan, Feher, Vucea, Naidin, Popoviciu, Panc, Făgețan, Iorgovan.

La oaspeți au evoluat în primul 11 Daniel Mărăndescu și Emanuel Ardelean, foști componenți ai alb-violeților, dar și Florin „Carlos” Vereșteanu, cel ce a cochetat de câteva ori cu trupa de pe „Știința”.

„Sunt mulțumit de băieți, azi au jucat mai mult cei ce n-au evoluat în Cupă. Sunt mulțumit de efortul depus, a fost și cald, dar cred că ne-am mișcat bine. Mă interesa ca băieții să își facă cât mai bine antrenamentul și văd că le-a ieșit”, a spus la final antrenorul timișorenilor, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply