Victorie la ultima fază: ASU Politehnica – CSU II Craiova 1-0

12274454_929816853769444_928986781776166221_nASU Politehnica a avut de așteptat până în ultimul minut de prelungire pentru a găsi drumul spre gol în fața celor de la CSU II Craiova. Alb-violeții au avut mult de furcă în fața tinerei dar ambițioasei formații oltene, un meci îngreunat și de ploaia care cădea necontenit și înmuia din ce în ce mai tare terenul.

CSU II Craiova a venit la Timișoara fără întăriri de la prima echipă. Ba mai mult, cu un lot de doar 15 jucători. Dar a reușit să pună chiar și în aceste condiții mari probleme pe „Știința”, în fieful liderului ASU Politehnica.

Timișorenii au controlat prima parte a întâlnirii, dar au găsit cu mare greutate drumul spre poarta adversă. Oaspeții au încercat să îi blocheze pe alb-violeți exact acolo unde le-a mers cel mai bine în acest sezon, pe benzi. Mingile din lateral nu au mai avut acuratețea dorită, iar vârful împins, Tulcan, s-a văzut nevoit să coboare deseori chiar și până la centrul terenului pentru a participa la joc. Totuși, s-au născut și în acest prim mitan câteva ocazii bune: Birău, cap la colțul lung după un corner, însă mingea a trecut prin fața porții (30) și din nou Birău, cu un șut fără preluare de la peste 25 de metri, pe centrul porții, respins în față de goalkeeperul Popescu (44).

Repriza secundă a fost mai animată, cu timișorenii atacând în valuri și oltenii stând la cutie, gata să dea lovitura pe contraatac. Una dintre cele mai mari ocazii ale întâlnirii s-a consumat în minutul 59, atunci când Stefanovici a centrat de pe dreapta, găsindu-l perfect în fața porții pe Țugui, dar lovitura de cap a fost respinsă cu un reflex uluitor în corner de Popescu. Și Craiova a fost aproape de gol, având o șansă importantă în minutul 68. Fișteag a ieșit curajos, la marginea careului, pentru a-l bloca pe Jurj, a respins până la Robert Petre, dar optarul oaspeților a trimis peste poarta goală.

Asaltul timișorenilor s-a întețit pe final, însă craiovenii dădeau impresia că sunt capabili să se interpună pe orice traseu ar încerca liderul. O mână de ajutor a venit însă pe final, când fundașul stânga, Robert Gârbiță, a văzut al doilea galben, luând mai repede drumul vestiarelor. iar lovitura de grație a venit la chiar ultima fază a meciului. Într-un careu supraaglomerat, mingea a ajuns la Vucea, care a tras din unghi, la colțul lung, scuturând plasa. Explozie de bucurie pentru timișoreni, descărcare nervoasă pe banca oltenilor, unde antrenorul cu portarii, Tibi Lung, a fost extrem de recalcitrant, având ceva de împărțit ba cu arbitrii, ba cu observatorii, ba cu spectatorii din spatele băncilor de rezerve.

S-a încheiat 1-0, iar ASU Politehnica se distanțează la cinci puncte de Național Sebiș (care va sta runda viitoare) și rămâne la șase lungimi de cele două echipe din județul Alba, Performanța Ighiu și Metalurgistul Cugir. Așadar, timișorenii, nou-promovați în Liga a III-a, sunt aproape campioni de toamnă.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fișteag – Stefanovici, Bilia, Gălan, Taub – Stancu – Birău, Țugui, Marin, Vucea – Tulcan. Au mai intrat Giuricici, Ghinescu, Bădăuță și Codrea.

CSU II Craiova (antrenor Daniel Mogoșanu): L. Popescu – Ghincea, Hreniuc, Drăghici, Gârbiță – Ciocoteală, Florea, Armășelu – Geaniniu, Jurj, R. Petre. Au mai intrat Căle, Covrtanovic și Lăzărescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply