Victorie dramatică pentru BCM Danzio la Craiova


BCM Danzio pășește cu dreptul în noul sezon. „Panterele roz” au câștigat dramatic pe terenul celor de la SCMU Craiova, la capătul unui meci în care Biljana Pesovic a fost vioara întâi.

BCM Danzio s-a impus la o diferență de două puncte în dificila confruntare de la Craiova. Fetele lui Dan Ionescu s-au impus cu 71-69, după ce în primele trei sferturi nu păreau să întâmpine dificultăți foarte mari în a-și asigura cele două puncte.

BCM Danzio a început în forță meciul din Bănie și s-a distanțat la zece lungimi de gazde la capătul primului sfert (28-18). Oltencele au echilibrat disputa în actul secund, însă până la pauza mare n-au putut recupera decât un punct din ecartul „panterelor roz” (45-36). După pauza mare, Craiova a început să se apropie periculos. Dacă la finele sfertului 3, timișorencele aveau încă un avans confortabil, finalul a fost unul incandescent, ultimele două minute disputându-se pe muchie de cuțit. Victoria a revenit în cele din urmă fetelor de la Danzio, care câștigă pe terenul unei formații ce și-a anunțat intenția de a ataca accederea în play-off.

Victoria timișorencelor s-a datorat, în mare măsură, formei de zile mari a Biljanei Pesovic, autoare a 39 de puncte în confruntarea de la Craiova. Sârboaica a fost urmată, pe lista marcatoarelor, de Tiffany Brown – 18, Adina Stoiedin – 4, Andra Haas – 2, Marta Fodor – 2, Nevena Saponjic – 2, Natasa Mijatovic – 2, Bianca Blanaru – 1 și Antoinette Thompson – 1.

Pentru BCM Danzio urmează, sâmbătă dimineață, prima reprezentație pe teren propriu din actualul sezon. „Panterele roz” vor primi vizita bucureștencelor de la Olimpia, meciul urmând să înceapă la ora 10.30.

About Gabriel Toth

Leave a Reply