Victorie cu scandal pentru fetele de la CFR: 3-2 cu Real Craiova

CDSC_4376 (Small)FR Timișoara a bifat astăzi primul succes din noua ediție a Superligii de fotbal feminin. Fetele pregătite de Florin Bugar au învins greu, cu 3-2, pe Real Craiova, la capătul unui meci extrem de tensionat, ce a culminat cu o bătaie generală. Centralul Ionuț Nicoraș a scos din buzunar de trei ori cartonașul roșu, oaspetele contabilizând două dintre eliminări.

CFR-ul a început mai bine meciul, însă s-a văzut condusă din minutul 27, atunci când centrarea de pe drepta, din unghi închis, a Mituței Simion, a păcălit-o pe Mihaela Durlă, reprofilată de nevoie pe postul de portar. „Leopardele” au reușit însă egalarea după nici 30 de secunde. Craiovencele încă se îmbrățișau după gol, iar centralul Nicoraș a reluat jocul. Larisa Sârbovan a luat mingea de la centru și a țâșnit spre poarta olteană, nestingherită, restabilind egalitatea.

Feroviarele au preluat pentru prima oară conducerea în minutul 34, prin lovitura de cap a Florinei Abrudan, dar la pauză s-a consemnat tot egalitate, Homea punctând pentru 2-2 în minutul 41.

Repriza secundă a fost săracă în faze de poartă, însă bogată în incidente. În minutul 80, carioveanca Maria Bârdea a respins cu mâna, din fața porții, iar centralul Nicoraș a dictat lovitură de pedeapsă și cartonaș roșu pentru jucătoarea oaspeților. Spiritele s-au încins rapid: Ionela Voica a dat tonul unei bătăi generale, în care rolul principal l-a preluat portarul Ana-Maria Niculescu. Ambele jucătoare au fost trimise la cabine, arbitrul arădean Nicoraș fiind și bruscat de goalkeeperul Realului. Loredana Sas a transformat de la punctul cu var, aducând astfel trei puncte prețioase pentru CFR.

CFR Timișoara (antrenor Florin Bugar): Durlă – Novotni, Liheț, Abrudan, Heisu, Bistrian, Obrad, I. Voica, M. Voica, Sas, Sârbovan. Au mai intrat Șuveț și Lucescu.

Real Craiova (antrenor Sorinel Pătrașcu): Niculescu – Nicu, Poznac, Tomescu, Cl. Buză, Streche, Bârdea, Cojocaru, Simion, Peșu, Hornea. A mai intrat Bîscoveanu.

„Un meci tensionat, cu o echipă destul de bună. Problema noastră e că nu suntem pregătite fizic așa cum ar trebui, iar lotul suferă din acest punct de vedere. Dar eu cred că de acum înainte ne vom putea pregăti așa cum trebuie, mai ales că vor reveni și jucătoarele accidentate. Nu mai spun de postul de portar, pe care l-am cârpit ca și în anii trecuți, dar a ieșit bine, în fața unei echipe cu pretenții. Obiectivul nostru e să intrăm în play-off, iar până în iarnă avem premise  bune, sper să mai aducem câteva jucătoare de valoare”, a declarat antrenorul „leopardelor”, Florin Bugar, după victoria cu Real Craiova.

În ceea ce privește incidentele iscate după dictarea penalti-ului din minutul 80, Bugar a mărturisit că e pentru prima oară când îi este dat să vadă așa ceva în fotbalul feminin: „N-am mai văzut așa ceva, chiar sunt dezamăgit de atitudinea fetelor. Tensiunea din timpul jocului trebuie să ți-o canalizezi spre performanță, nu să te iei la bătaie cu adversarul. Sunt lucruri care nu fac cinste fotbalului feminin. Noi n-am mai avut probleme de genul ăsta, dar am fost provocați și, asta e, se mai întâmplă. Din ce am văzut și eu de pe margine, jucătoarea noastră (n.r. Ionela Voica) dintr-o dată a explodat. Sper să rezolvăm și aceste lucruri”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply