Victorie clară la revederea cu lugojenii: Politehnica Timișoara – CSM Lugoj 4-1

Într-un decor hibernal, însă pe un teren sintetic curățat complet de zăpadă, Politehnica a reușit o victorie clară cu formația de Liga a III-a CSM Lugoj. Dacă luna trecută, în perioada de pregătire, alb-violeții s-au impus cu 2-0 în fața elevilor lui Cosmin Petruescu, de această dată diferența a fost și mai mare în favoarea divizionarei secunde, 4-1.

Și totuși, Lugojul a deschis scorul pe „sinteticul” de la Baza 2. În minutul 16, Flavius Vlădia, jucătorul revenit de la Ripensia, a marcat, din fața porții, după o respingere a portarului Dur-Bozoancă. Timișorenii au avut în continuare mai multe șanse de a restabili egalitatea. În minutul 18, Sorescu a șutat de la marginea careului, portarul Păduraru a respins în față, iar Lusamba, de la limita careului mic, a tras tot în goalkeeperul lugojean. Apoi, în minutul 37, lovitura de cap a lui Krausz a fost deviată de portar în transversală. Finalmente, s-a făcut 1-1 în minutul 45, atunci când Olivier Lusamba a transformat un penalti dictat pentru un henț comis de atacantul Pădurariu,

Repriza a doua a fost la discreția alb-violeților, care au preluat conducerea la doar trei minute de la reluare, prin Raul Krausz, care a înscris cu o lovitură de cap din lateral dreapta, după o centrare din lovitură liberă a lui Sorescu și o prelungire pe spate, tot cu capul, a lui Lusamba. 3-1 s-a făcut apoi în minutul 69, atunci când Ionuț Coadă a marcat, cu un șut din întoarcere, de la 14 metri, după o „așezare” a lui Schieb. De altfel, Schieb s-a aflat și la orgininea celui de-al patrulea gol, mijlocașul de bandă pasându-i lui Motreanu, care l-a învins pe portarul Lugojului din lateral dreapta.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Bilia, Scutaru, Mera, Taub – Krausz, Predescu, V. Nicolae – Sorescu, Lusamba, Giuricici. Au mai intrat Dascălu – Plămadă, Coadă, Ghinescu, Poparadu, Schieb, Motreanu și Lazea.
CSM Lugoj (antrenor Cosmin Petruescu): Păduraru – Precupanu, Nicolescu, Miculescu, Roșie – Olariu, Vlădia, Mărmăneanu, Bozian, Velici, Păduraru. Au mai intrar David Filip, Daniel Filip, Radak, Fridrich.

„A trebuit să ne adaptăm condițiilor meteo… Ne-am antrenat și în balon, o zi am reușit să ne antrenăm și pe sintetic, deci a fost o săptămână destul de dificilă. Nu avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm din mers acestor situații, condițiilor meteo și schimbărilor din campionat. A fost un test util, am întâlnit o echipă foarte bună a Ligii a III-a, care se bate, în opinia mea, cu șanse reale la promovarea în eșalonul al doilea. Un lot bun, jucători de calitate, deci a fost un antrenament util. Mă bucur că nu am avut accidentări, pe acest teren sintetic. Cel mai important lucru e că băieții au fost implicați, au avut și reușite, au fost conectați la acest joc”, a declarat, la final, antrenorul alb-violeților, Bogdan Andone.

About Gabriel Toth

Leave a Reply