Velcea, mulțumit de nou veniți: „S-au integrat rapid”


Valentin Velcea a tras primele concluzii după cantonamentul de 18 zile efectuat de ACS Poli în Antalya. Antrenorul alb-negrilor s-a arătat mulțumit de aportul celor două transferuri efectuate în această iarnă, Ovidiu Petre și Mihai Dina, anunțând că în zilele viitoare se va parafa înțelegerea și cu tânărul portar Eduard Pap, provenit de la școala de fotbal a lui Marcel Băban din Jimbolia.

Valentin Velcea se arată mulțumit de aportul adus de Ovidiu Petre și Mihai Dina, cele două noutăți de până acum din lotul lui ACS Poli. Tehnicianul divizionare secunde spune că are încredere totală în Petre, căruia i-a încredințat și banderola de căpitan, în vreme ce pe Mihai Dina îl așteaptă să-și regăsească apetitul ofensiv, el având de recuperat în ultimele săptămâni și la latura fizică.

„Cei doi s-au integrat rapid, sunt două profiluri de jucători diferite. Ovidiu Petre a cochetat și cu echipa națională, e un jucător inteligent și cu maturitate sportivă. El a dat o altă față echipă și, cu siguranță, își va pune amprenta asupra rezultatelor noastre. Dina a fost mai în urmă cu pregătirea fizică, a recunoscut chiar el că a avut o pauză și s-a readaptat puțin mai greu la efort. E un jucător care ne ține puțin în așteptare în ceea ce privește finalizarea și golul. Nu e ușor să schimbi grupul, să te adaptezi la cerințele unei echipe noi, nu e ușor te înțelegi din prima cu antrenorul și colegii. Dar e pe drumul bun, noi aveam mare nevoie de un atacant, iar deocamdată el este acela”, a declarat Velcea.

Tehnicianul lui ACS Poli a anunțat că în zilele viitoare se va bate palma cu Eduard Pap, tânărul portar de la Jimbolia aflat în ultimul timp în vizorul câtorva cluburi din străinătate și care a efectuat o parte a pregătirii cu FC Vaslui.

„Pap va semna zilele viitoare, situația lui e clarificată din toate punctele de vedere. Am discutat tot ce era de discutat cu el, urmează să îi trimitem contractul impresarului său, iar apoi să semneze. E doar o chestiune de timp. El e o soluție bună, mai ales că e un jucător sub 21 de ani”, a afirmat Velcea.

Odată cu venirea lui Pap, numărul portarilor de la ACS Poli ajunge la patru. Valentin Velcea spune însă că se tatonează varianta împrumutării lui Mihai Gherasim la o formație de ligă secundă, însă va lua o decizie abia peste câteva zile.
„E bine că există concurență, cine va apăra mai bine va juca. E bine că își dorește să joace la Timișoara și sunt convins că și-a dorit întotdeauna acest lucru, din discuțiile pe care le-am avut cu el. Probabil vom continua cu patru portari, vom face un sistem de rotație pentru ca toți să ia contact cu poarta. Există posibilitatea să împrumutăm unul dintre portari în Liga a II-a, suntem în discuții cu două echipe. Nu sunt încă hotărât, pentru că la această oră Pap nu a semnat încă, nu știu cum va evolua starea de sănătate a lui Gherasim, iar în condițiile în care îl am suspendat pe Kirev pentru prima etapă, trebuie să mai aștept”, a mai spus Velcea.

ACS Poli se pregătește de primul amical de la revenirea din Antalya. Miercuri, de la ora 15, alb-negrii vor înfrunta Vulturii Lugoj, pe terenul divizionarei C.

About Gabriel Toth

Leave a Reply