UVT Agroland și CSU Politehnica și-au aflat programul din turneul play-off! Favoritele se înfruntă în prima zi

© Emanuel Titus Iliesi

Formațiile de volei feminin din Timișoara se află la Cluj, acolo unde mâine va începe turneul play-off al Diviziei A2 Vest. UVT Agroland și CSU Politehnica se regăsesc împreună, pentru al treilea sezon consecutiv, în faza finală a seriei vestice din eșalonul secund. În această seară, la ședința tehnică, a fost stabilit și programul turneului, care programează chiar în prima zi duelul dintre formațiile cotate cu șansele cele mai mari pentru participarea la baraj, gazda Universitatea Cluj și câștigătoarea sezonului regular, UVT Agroland.

Iată programul complet al turneului:

Mâine
Ora 15:00 CSU Politehnica – CSU Oradea
Ora 17:00 UVT Agroland – U Cluj

Sâmbătă
Ora 12:00 UVT Agroland – CSU Oradea
Ora 14:00 U Cluj – CSU Politehnica

Duminică
Ora 11:00 UVT Agroland – CSU Politehnica
Ora 13:00 CSU Oradea – U Cluj

Favorită la promovare după prestațiile din sezonul regular e UVT Agroland. Formația pregătită de Bogdan Paul a obținut 11 victorii din tot atâtea posibile în actualul sezon, pierzând un singur punct. CSU Politehnica a obținut calificarea la turneul play-off în urma unui baraj cu CSM Satu Mare și abordează turneul de la Cluj fără presiunea unui obiectiv anume.

Primele două clasate se vor califica la barajul de promovare, unde s-au stabilit deja formațiile calificate din Seria Est. E vorba despre Rapid București și CSM Focșani.

***

La masculin, turneul play-off al Diviziei A2 Vest se va desfășura la Zalău, de luni până miercuri. CSU UVT Timișoara se numără printre favoritele la accederea în turneul final, celelalte participante fiind CSS 2 Baia Mare, CSM Câmpia Turzii și gazda Volei 2015 Zalău. Programul turneului va fi stabilit duminică seara.

În cazul unei clasări pe primele două poziții, formația timișoreană, pregătită de Sorin Schiesz și Sorin Grădinaru, va participa, pentru al șaselea sezon consecutiv, la barajul de promovare. De altfel, din 2010 începând, unica grupare masculină de volei a Timișoarei a lipsit de la acest turneu final doar în 2012, când activa în Divizia A1. De menționat că, în 2013, echipa care activa la vremea respectivă sub egida clubului CS Universitatea, a obținut promovarea pe teren, însă nu s-a înscris în elită din cauza lipsei unei susțineri financiare minime pentru acest nivel.

About Gabriel Toth

Leave a Reply